Laptele in perioada sarcinii ajuta la cresterea in inaltime a copilului

Laptele in perioada sarcinii ajuta la cresterea in inaltime a copilului

O serie de cercetari arata ca femeile care beau lapte in perioada de sarcina dau nastere la copii care cresc mai repede si au o greutate mai mare decat cei a caror mame nu au consumat lapte cat timp au fost insarcinate. Un nou studiu demonstreaza insa ca beneficiile sunt valabile si in perioada de maturitate.

Potrivit rezultatelor cercetarilor, 150 de mililitri de lapte pe zi inclusi in alimentatia mamei ajuta copiii sa creasca mai mult in inaltime. De asemenea, analizele au revelat si faptul ca in ultima perioada a adolescentei acestia aveau un nivel mai ridicat de insulin in sange, ceea ce indica un risc mai mic de a suferi de diabet de tip II.

Cercetatorii, care au urmarit evolutia a mai multi copii nascuti in ultima parte a anilor ’80, considera ca inaltimea acestora este in stransa legatura cu cantitatea de lapte consumata de mama insarcinata. La studiu au participat 809 mame din Danemarca care au nascut intre anii 1988 si 1989. Specialistii nutritionisti care au realizat analiza, provenind din Islanda, Statele Unite si Danemarca, au avut la dispozitie date despre subiecti de la primele zile de viata pana in jurul varstei de 20 de ani. Rezultatele au fost publicate in Europen Journal of Clinical Nutrition.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare