Schinduf

Date generale despre Schinduf

Schinduful (Trigonella foenum-graecum), cunoscut si drept fenugreek, fan grecesc, sfindoc, este o planta erbacee care infloreste din mai pana in iunie. Principiile active se extrag din seminte, care au o aroma puternica si un gust dulce-amarui, asemanator zaharului ars.

Directii

Sanatatea inimii si a aparatului cardiovascular: semintele de schinduf sau capsulele pe baza de seminte de schinduf au un continut ridicat de fibre nedigerabile. Acestea absorb grasimile la nivelul tractului digestiv, fiind utile in mentinerea unui nivel optim al colesterolului.

Diabet: mecanismul de actiune se bazeaza pe prezenta fibrelor insolubile din compozitie. Acestea au rolul de a incetini digerarea carbohidratilor, prevenind o crestere brusca a concentratiei de zahar in sange.
Stimularea lactatiei: Schinduful are rol de stimulare a lactatiei, efectul simtindu-se de obicei la 24-72 de ore de la administrare. In literatura se recomanda 1-4 capsule/zi, doza per capsula fiind de 580-610 mg.
Protectia sistemului respirator: extractul de schinduf are rol mucolitic, favorizand expectoratia si ajutand la indepartarea mucusului din bronhii si plamani. Are rol antispastic, reducand si intensitatea tusei cronice.
Dereglari menstruale: schinduful contine fitoestrogeni (hormoni vegetali, cu actiune similara estrogenului), regland nivelul de hormoni in perioada menstruala si premenstruala. Efectul antispastic al extractului reduce disconfortul abdominal asociat menstruatiei.

Preparate pe baza de schinduf

Schinduful poate fi achizitionat intr-o paleta larga de formule: seminte, pulbere macinata din seminte, tincturi, ceaiuri, tablete, capsule.

Interactiuni si reactii adverse

Este recomandat sa se administreze cu precautie in cazul persoanelor care sufera de diabet.

Preparatele pe baza de seminte de schinduf pot absorbi substanta activa din alte preparate farmaceutice, fiind recomandat sa se administreze la minimum doua ore distanta de alte medicamente sau suplimente.
Se administreaza cu precautie sau doar la recomandarea medicului, in cazul femeilor insarcinate, deoarece poate produce contractii uterine.
Referinte:
1. Fenugreek, www.drugs.com
2. Fenugreek – 6 Reasons Why This Herb and Spice Belongs In Your Medicine Cabinet, healthimpactnews.com
3. Fenugreek and Diabetes, www.diabetes.co.uk
4. Fenugreek, www.webmd.com
5. Fenugreek, www.drugs.com

Produse ce contin Schinduf

  • 60 tablete Activ...
    Pret obisnuit
    88,00 lei