-20% la minim doua produse Good Routine achizitionate

Inozitol

Date generale despre Inozitol

Inozitolul reprezinta un cumul de molecule cu structura similara, care numara noua stereoizomeri. De obicei, termenul inozitol se foloseste pentru stereoizomerul mio-inozitol. Considerat un compus pseudovitaminic, inozitolul face parte (in mod eronat, conform unor specialisti), din familia complexului B si se gaseste in multe alimente, in concentratii mari in cereale integrale si in citrice.

Cu o structura similara glucozei, inozitolul este implicat in transmiterea semnalului celular.

Directii de recomandare

Adjuvant in SOPC: una dintre cauzele valide ale sindromului ovarelor polichistice este rezistenta la insulina. Mioinozitolul contribuie la cresterea sensibilitatii la insulina si la imbunatatirea activitatii receptorilor la insulina. Contribuie la: modificarea raportului FSH/LH, scaderea nivelului de testosteron si restabilirea ciclicitatii menstruale normale.

Ameliorarea tulburarilor de panica: desi dovezile nu sunt suficiente, studiile actuale sugereaza rolul inozitolului in controlul atacurilor de panica. Acesta poate contribui la reducerea sentimentului de teama fata de locuri publice sau spatii deschise (agorafobie).

Adjuvant in tulburarea obsesiv-compulsiva: exista cateva sugestii ale oamenilor de stiinta care indica faptul ca administrarea de inozitol persoanelor cu TOC pentru o perioada de sase saptamani poate contribui la imbunatatirea simptomatologiei.

Sarcina: la femeile insarcinate purtatoare de fat cu defecte de tub neural, s-a observat un nivel scazut de inozitol, in comparatie cu femeile a caror sarcina se desfasoara normal. Inozitolul poate preveni o gama larga a defectelor de tub neural, rezistente la suplimentarea de acid folic.

Alte efecte: adjuvant la medicatia pacientilor cu stari depresive; inozitolul se administreaza intravenos la nascutii prematur cu probleme respiratorii.

Preparate farmaceutice cu inozitol

Inozitolul este disponibil in diverse forme (capsule moi, tablete, pudra), singur sau alaturi de alte substante active, alaturi de care isi completeaza reciproc activitatea.

Interactiuni si alte reactii adverse

Inozitolul prezinta un profil de siguranta ridicat pentru majoritatea adultilor. Printre posibilele reactii adverse ce pot aparea la administrarea sa, se numara: stari de greata si ameteli, oboseala sau cefalee.

Inozitolul este considerat sigur pentru a fi administrat in spital, copiilor nascuti prematur, cu SDRA (sindrom de detresa respiratorie acuta).

In cazul tulburarilor afective bipolare, se recomanda evitarea administrarii de inozitol, deoarece poate declansa inrautatirea simptomatologiei.

Nu se cunosc pana in prezent interactiuni cu alte medicamente.

 

Referinte:

Inositol, https://www.webmd.com/vitamins-supplements
Inositol, https://examine.com/supplements/inositol/
Gerli S. et al., „Effects of inositol on ovarian function and metabolic factors in women with PCOS: a randomized double blind placebo-controlled trial”, European review for medical and pharmacological sciences 7 (2003): 151 -160
Cavalli P. et al., „Effects of Inositol Supplementation in a Cohort of Mothers at Risk of Producing an NTD Pregnancy”, Birth Defects Research (Part A), 2011; 91:962-965.

Produse ce contin Inozitol

 • 237ml (gust de po...
  Pret obisnuit
  100,00 lei
 • Pret obisnuit
  68,00 lei
 • Pret obisnuit
  102,00 lei
 • 50 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  74,00 lei
 • Pret obisnuit
  86,00 lei
 • flacon cu 59 ml
  Pret obisnuit
  143,00 lei
 • 30 tablete filmate
  Pret obisnuit
  77,00 lei
 • Pret obisnuit
  77,00 lei
 • 30 tablete filmate
  Pret obisnuit
  77,00 lei
 • Pret obisnuit
  77,00 lei
 • 100 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  117,00 lei