-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Ascultarea muzicii preferate are beneficii asupra sanatatii inimii

Ascultarea muzicii preferate are beneficii asupra sanatatii inimii

Un studiu realizat in Serbia arata ca eliberarea endorfinelor, comandata de creier, este stimulata de auditia sunetelor muzicale. Endorfinele ajuta atat la mentinerea sanatatii inimii, cat si la recuperarea persoanelor care sufera de afectiuni cardiace.

Potrivit cercetarii, atunci cand o persoana asculta muzica preferata, creierul raspunde la stimulii muzicali prin eliberarea de endorfine, substante care au ca efect reducerea stresului. Beneficiile genereaza o mai buna functionare a inimii si sunt cu atat mai mari cu cat piesele muzicale nu contin cuvinte care ar putea genera anumite emotii negative. Studiul a fost realizat in cadrul Universitatii din Nis, Serbia. La experimente au luat parte 74 de persoane care sufereau de diverse afectiuni cardiace. Acestea au fost impartite in trei grupuri. Primul grup a participat la o serie de exercitii fizice timp de trei saptamani. Membrii celui de al doilea grup au fost de asemenea implicati in activitati sportive, dar, in plus, au ascultat in fiecare zi muzica timp de o jumatate de ora. Ultimul grup nu a luat parte la activitati fizice, insa a audiat variate secvente muzicale.

Toti participantii la studiu au inregistrat o imbunatatire a rezistentei fizice si a functionarii inimii. Rezultatele cele mai vizibile s-au inregistrat insa in randul persoanelor care au ascultat muzica si au participat de asemenea si la exercitiile fizice.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare