Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Dieta viitoarei mame poate influenta comportamentul copilului

Dieta viitoarei mame poate influenta comportamentul copilului

Alimentatia mamei in perioada de sarcina poate influenta comportamentul copilului in urmatoarea perioada a vietii sale, potrivit unui studiu. Cercetarea este prima care demonstreaza o corelatie intre alegerile alimentare ale mamei si sanatatea fizica si mintala a copilului.

In perioada in care se afla in pantec, copilul primeste nutrienti doar de la mama sa, fiind direct afectat de calitatea si cantitatea acestora. Efectele insa tind sa se resimta si ulterior, in anii copilariei. Astfel, mancarurile considerate nesanatoase ii pot cauza micutului anxietate sporita si chiar depresie, iar acesta poate fi inclinat spre un accese de furie si de agresivitate. Cercetarea este inovativa prin abordarea subiectului nutritiei in primele momente ale vietii in masura in care alimentatia adultului este deja subiect al multor cerecetari.

Studiul a vizat peste 23 000 de mame si copii care au participat la Norwegian Mother and Child Cohort Study. La acest studiu din Norvegia s-au alaturat si cercetatorii de Deakin University din Melbourne, Australia. Rezultatele obtinute sunt de asemenea importante pentru ca acestea subliniaza importanta unei alimentatii corecte pe parcursul intregii vieti, inclusiv din primele clipe de dezvoltare. Cu toate acestea, in culegerea datelor nu au fost luate in considerare si elementa ca factorii socioeconomici sau starea de sanatate mintala a parintilor.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare