-20% la minim doua produse Good Routine achizitionate

Glutation

Date generale

Glutationul este un antioxidant care se sintetizeaza la nivel hepatic din aminoacizii l-cisteina, glicina si acid glutamic. Este prezent in fiecare celula din organism si a fost pentru prima data descoperit in anul 1889, efectele sale in organism fiind intelese totusi in anul 1984.

Actiune

Cunoastem ca majoritatea proceselor din organism se face in prezenta oxigenului, care, in timpul metabolismului, elibereaza compusi cunoscuti drept radicali liberi, cu putere mare de degradare asupra tesuturilor din jur. Glutationul este principala substanta care elimina acest tip de compusi din celula, impreuna cu alti produsi toxici de metabolism. Glutationul este considerat cel mai important antioxidant non-enzimatic din organism, participand activ la detoxifierea ficatului si a rinichilor.

Directii

Detoxifiere: glutationul favorizeaza eliminarea metalelor grele, a xenobioticelor si a substantelor carcinogene (cu potentialul de a favoriza dezvoltarea unor celule tumorale). Sustine transformarea acestora in specii mai putin reactive cu tesuturile organismului, le leaga, facandu-le solubile in apa, si sustine indepartarea lor din corp. In general, concentratiile scazute de glutation din corp sunt asociate cu procesul de imbatranire sau cu diverse afectiuni.

Transportul aminoacizilor in celula: glutationul asigura trecerea aminoacizilor, prin membrana celulara, in celula sau intre celule. Datorita sulfului pe care il contine, asigura formarea normala a proteinelor.
Sustinerea imunitatii: celulele macrofage si o parte din limfocite, celule care fac parte din sistemul imunitar, cunoscute si drept globule albe, se sintetizeaza normal doar in prezenta unei concentratii suficiente de glutation. Este o practica deja comuna ca pacientilor cu afectiuni hepatice virale sau celor diagnosticati cu HIV sa li se administreze glutation.
Alte directii: glutationul poate fi folosit sub forma de capsule sau in inhalatii pentru ameliorarea afectiunilor pulmonare severe, glaucom, afectiuni renale severe, probleme de memorie, pentru sustinerea organismului in chimioterapie. Favorizeaza procese enzimatice in organism si mentine activitatea vitaminelor C si E si a acidului alfa lipoic.

Preparate farmaceutice

Glutationul poate fi achizitionat sub forma de capsule, tablete, solutii injectabile sau substante pentru inhalatii. Poate fi achizitionat ca substanta activa unica sau in combinatii cu alte substante active. Forma biologica activa este cea redusa, astfel incat sa poata avea efect maxim in organism, si poate fi stabilizat in diverse moduri.

Interactiuni si reactii adverse

Glutationul nu a evidentiat efecte adverse severe la administrarea pe o perioada mai lunga, avand un profil de siguranta ridicat. Este recomandata administrarea cu precautie in cazul persoanelor diagnosticate cu astm.

Referinte:
1. Glutathione Metabolism and Its Implications for Health, http://jn.nutrition.org/
2. Metabolism and functions of glutathione in brain, https://www.ncbi.nlm.nih.gov
3. The Hero behind the Scenes, http://www.whatisglutathione.org/
4. Find a Vitamin or Supplement, http://www.webmd.com/
5. Glutathione - All Essential Benefits/Effects/Facts & Information, https://examine.com
6. What Glutathione (GSH) is and how it affects your immune health, http://www.immunehealthscience.com/
7. Benefits of Glutathione, http://www.livestrong.com/

Produse ce contin Glutation

  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    214,00 lei