✨Magia sarbatorilor incepe cu -15% la minimum 200 lei!🎄

Asa recunosti semnele alergiei la copil

Asa recunosti semnele alergiei la copil

Stranuturile in rafala si nasul infundat, mancarimi si leziuni ale pielii, care se pot confunda usor cu intepaturile de insecte, pot fi, de fapt, semnele unei alergii. Alergia este o reactie exagerata a sistemului imunitar care se declanseaza in prezenta unor stimuli numiti alergeni. In mod normal, acestia nu reprezinta un pericol pentru organism, dar, din cauza reactiei imunitare gresite, pericolul poate veni de oriunde: din aerul pe care copilul in respira, din mancare, din sapunuri si din cosmetice, sau dinspre animelele de casa pe care copilul le iubeste.

Cuprins

Raceala nu-i cedeaza in 10 zile
Stranuta in preajma animalelor de casa
Are predispozitie spre eczeme

Raceala nu-i cedeaza in 10 zile


Cel mai frecvent, alergia se poate confunda cu o raceala, simptomele fiind asemanatoare: congestie nazala, ochi inlacrimati, tuse, stranuturi in rafala si secretie nazala apoasa, abundenta. Pentru multi parinti poate fi greu de diferentiat o alegie de o raceala oarecare, dar primul semn care ar trebui sa-ti dea de gandit este durata acestor simptome. Daca ele se intind pe mai mult de 10 zile, atunci este bine sa iei in calcul o posibila alergie, fiindca orice raceala obisnuita trece in decursul a 10 zile. Apoi mai sunt si alte semnale la care poti fi atent. De exemplu, copiii cu alergii au, mai tot timpul, pielea de sub ochi mai inchisa la culoare, rosiatica sau vinetie, ochii inlacrimati si au predispozitie la conjunctivite.

Stranuta in preajma animalelor de casa

Unele studii sustin ca si dupa un an de la renuntarea la animalul de casa, in aer mai exista particule alergene care pot declansa reactii alergice. In topul animaelor de casa ce provoaca reactii alergice sunt pisicile, urmate de catei. Contrar parerii generale ca alergia este o reactie la parul acestor animale, in realitate, lucrurile stau altfel. Proteinele care provin atat din sebumul pisicilor, cat si din saliva acestora, sunt adevaratii declansatori. Daca cel mic tuseste si stranuta des in preajma animalului, sau, si mai grav, daca ii apar si reactii alergice cutanate, precum pete la nivelul pielii, atunci va trebui sa-i testezi sensibilitatea la medicul alergolog. Daca se confirma diagnosticul de alergie la animalul de casa, atunci va trebui sa iei o decizie radicala fiindca expunerea repetata a copilului la respectivul alergen poate conduce la astm alergic.

Are predispozitie spre eczeme

Toti copiii au pielea sensibila, dar daca micutul tau face des iritatii, are pielea uscata, mancarimi si ii apar des eczeme, atunci poate fi vorba despre alergii de contact, adica despre reactii alergice la obiectele care ii ating tegumentul. Poate fi vorba despre haine, despre detergentii folositi la spalatul acestora, sau despre materialele din care sunt facute jucariile. Si sapunul sau alte produse de igiena, in general parfumate, care ating pielea copilului pot da reactii alergice. In cazul in care pe pielea copilului apar bube mari, rotunde, ca muscaturile de tantari, dar fara ca micutul sa fi fost muscat de insecte, poate fi vorba de o reactie alergica la mancare. In orice caz, este bine sa investighezi cauza la medicul alergolog, altfel exista riscul unui soc anafilactic, care poate pune in pericol viata copilului tau.

Intensitatea reactiilor alergice poate fi controlata natural

Alergia se poate vindeca pe masura ce copilul creste, iar sistemul lui imunitar se perfectioneaza, sau ca urmare a curelor de desensibilizare. Dar, de cele mai multe ori, alergia este o afectiune cu care ne luptam toata viata. Din acest motiv, prevenirea crizelor alergice si reducerea simptomelor asociate acestora este foarte importanta. Produsul Aller-Care de la Secom® amelioreaza simptomele care apar in toate tipurile de alergii: cutanate, oculare, din sfera ORL, pulmonare si alimentare. Reduce intensitatea reactiilor alergice precum stranutul, obstructia nazala, senzatia de urechi infundate si hipoacuzia (auzul mai slab) produsa de drenajul insuficient al trompei lui Eustache si, implicit, ajuta la prevenirea otitelor. Produsul Aller-Care inhiba productia de histamina, implicata in producerea reactiilor alergice si, mai mult decat atat, blocheaza receptorii histaminici. Are si efect antiinflamator si mucolitic, dar este si un imunomodulator, adica regleaza reactiile imunitare ale organismului. Aller-Care poate fi administrat simplu, sau amestecat cu batura preferata a copilului. Este bine sa stii ca gustul Aller-Care este natural, de struguri si este usor acceptat de cei mici.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare