DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Ai pielea sensibilia? Asa previi iritatiile!

Ai pielea sensibilia? Asa previi iritatiile!

Caldura, radiatiile ultraviolete, produsele cosmetice cu parfum sau cu alcool, transpiratia, toate fac rau pielii sensibile care se inroseste, ustura sau, si mai rau, ajunge la reactii alergice. De asemenea, pielea sensibila se confrunta adesea cu dermatite de contact si cu eczeme. Iata ce poti face pentru a-ti proteja pielea sensibila si pentru a o mentine sanatoasa.

Cuprins

Medicamentele pot creste sensibilitatea
Atentie la alergia la soare
Evita cosmeticele cu parfum
Verifica termenul de garantie al produselor de machiaj
Natura iti vine in ajutor

Medicamentele pot creste sensibilitatea


Anumite medicamente cresc sensibilitatea pielii la iritatii, mai ales daca este vorba de iritatiile aparute pe fondul caldurii si expunerii la soare. Exista mai mult de 50 de astfel de medicamente, iar dintre acestea, antibioticele, medicamentele diuretice si cele pentru controlul tensiunii sunt cel mai frecvent incriminate pentru ca produc fotosensibilitate, adica vulnerabilizeaza pielea in fata actiunii razelor solare. Eviti patarea tegumentului si arsurile daca citesti cu atentie prospectele medicamentelor pe care le folosesti si utilizezi creme de protectie solara, chair si in situatiile in care nu te expui pentru mult timp la ultraviolete.

Atentie la alergia la soare

Prima zi de plaja poate avea ca urmare declansarea alergiei la soare, care se manifesta mai ales la femeile cu varste intre 25 si 40 de ani si consta in aparitia unor pete roşii, asociate cu başicuţe şi cu mancarimi. In marea majoritate a cazurilor, alergia la soare nu afecteaza şi zona feţei, ci doar pe cea a corpului: braţe, gat, decolteu. Toate aceste manifestari alergice apar la aproximativ 12 ore, iar in unele cazuri chiar şi la o zi de la expunerea prelungita la soare. Daca ai sensibilitatea crescuta la ultraviolete va trebui sa folosesti creme cu ecran solar 50+ pe toata perioada verii, pentru a reduce din efectele negative asupra pielii.

Evita cosmeticele cu parfum

Cosmeticele care contin parfum cresc sensibilitatea pielii la iritatii si favorizeaza problemele dermatologice. De asemenea, sapunurile dure, care usuca pielea si favorizeaza aparitia de fisuri la nivelul tegumentului sunt de evitat. Acest lucru este necesar fiindca orice fisura a pielii se poate infecta si poate conduce la boli de piele. De asemenea, dermatitele de contact, adica iritatii ale pielii care apar pe fondul atingerii unor substante cu potential alergen pot fi evitate daca alegi produse care au specificat pe ambalaj ”non-alergenic”.

Verifica termenul de garantie al produselor de machiaj

Unele statistici spun ca 60% din femei folosesc, din neglijenta, produse cosmetic expirate, iar potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, doar una din patru femei verifica perioada de valabilitate trecuta pe ambalajul produselor de machiaj. De asemenea, ar fi bine sa tii cont de recomandarea producatorului in privinta pastrarii produselor cosmetice. Folosirea unui produs de make-up care sta expus la soare de dimineata pana seara, sau a unuia dintr-o trusa de machiaj uitata in masina, zile intregi, creste riscul de iritatii si de eczeme. Produsele de machiaj expirate pot produce iritatii, uscaciuni grave ale pielii, acnee, foliculite si daca sunt contaminate cu germeni, infectii ale pielii.

Natura iti vine in ajutor

O alternativa naturala la cortizon, crema Florasone® de la Secom® ajuta la ameliorarea simptomelor in caz de eczeme, eruptii si iritatii cutanate. De asemenea, crema Florasone® are efect antiinflamator, reduce durerea si senzatia de arsura a pielii la nivel local si ajuta in ameliorarea simptomelor in unele tipuri de eczeme (dermatite). In plus, crema Florasone® hidrateaza la nivel local, reducand exfolierea pielii, are efect antibacterian si ajuta la prevenirea infectiilor cutanate, reduce sensibilitate la sapun, detergenti, cosmetice, bijuterii si ajuta al cicatrizare.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare