Exercitiile vocale ar putea opri sforaitul

Exercitiile vocale ar putea opri sforaitul

Alise Ojay, o profesoara de canto, s-a hotarat sa isi ajute un prieten sa nu mai sforaie. Profesoara a realizat un program de exercitii vocale care intaresc muschii slabi ai gatului si ai cerului gurii si care opresc sforaitul cronic si apneea in somn. Iar initiativa ei i-a determinat pe cercetatori sa analizeze mai departe efectele obtinute.

Expertii considera ca slabirea muschilor gatului si cerului gurii este o cauza majora a aparitiei sforaitului. Pentru a vedea in ce masura pot exercitiile de canto sa contribuie la un somn linistitor, cercetatorii de la Exeter University in colaborare cu Royal Devon and Exeter NHS Foundation Trust au analizat efectele asupra a 60 de persoane care obisnuiau sa sforaie. Timp de trei luni subiectii au participat la programul de exercitii care durau cateva minute in fiecare zi.

Pana la finalul celor trei luni, cele 30 de persoane care au urmat programul de exercitii au observat o imbunatatire semnificativa a conditiei sforaitului, in comparatie cu ceilalti 30 care nu au participat la program. Experimentul a aratat ca exercitiile au fost benefice, reducand frecventa si severitatea sforaitului. De asemenea, acestea au imbunatatit calitatea somnului per total.

Produse recomandate


  • flacon cu 100 cap...
    Pret obisnuit
    80,00 lei
  • 60 tablete RapidS...
    Pret obisnuit
    87,00 lei
  • 30 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    91,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare