-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Parkinson, ameliorat cu ajutorul dansului

Parkinson, ameliorat cu ajutorul dansului

Mai multe cercetari internationale au legat dansul de imbunatatirea conditiei bolnavilor de Parkinson. In urma experimentelor s-a constatat, de exemplu, ca doua sedinte de tango pe saptamana ii pot ajuta pe pacientii cu Parkinson sa realizeze si alte activitati fizice care inainte de aceste exercitii ar fi fost extrem de dificile.

Boala Parkinson cauzeaza o pierdere progresiva a celulelor nervoase si a dopaminei, o substanta care transmite informatia intre aceste celule. Cauzele acestei probleme nu sunt inca clare, desi se banuiesc a fi de natura genetica completata de influenta factorilor de mediu. Un nivel scazut de dopamina cauzeaza tremuraturi involuntare, care ingreuneaza activitatea fizica, in timp ce dansul ajuta la redobandirea controlului asupra miscarilor, sustin cercetatorii.

Printre centrele de cercetare care studiaza beneficiile dansului pentru bolnavii de Parkinson se numara University of Southampton, Washington University School of Medicine, University of California. Potrivit rezultatelor obtinute de cercetatori, sesiunile regulate de tango si dansuri irlandeze au imbunatatit echilibrul si mobilitatea persoanelor afectate de aceasta maladie, acestora fiindu-le mai usor sa se orienteze si sa schimbe directia de miscare. Efectele benefice s-au inregistrat datorita influentei pe care muzica o are asupra creierului, de inactivare a zonelor care sunt in mod normal atinse de Parkinson si activare a zonelor implicate in miscare. De asemenea, in timpul dansului actiunile sunt mai rapide si se coordoneaza cu cele ale partenerului, partener care actioneaza si ca sistem de suport pentru echilibrare.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare