📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Autismul la copii ar putea fi detectat prin teste de sange

Autismul la copii ar putea fi detectat prin teste de sange

O echipa de cercetatorii de la Autism Centre of Excellence din cadrul University of San Diego, California considera ca a reusit sa descopere o modalitate de a diagnostica autismul prin intermediul analizelor de sange. Testul ar putea fi efectuat inclusiv copiilor in varsta de un an si se estimeaza ca va fi disponibil in aproximativ doi ani.

Profesorul Eric Courchesne, unul dintre cei mai buni specialisti in ceea ce priveste aspectele neurologice ale autismului, si partenerul sau dr. Tiziano Pramparo, au efectuat un studiu care s-a intins pe sase ani. In cadrul cercetarii au analizat date privind activitatea cerebrala si componenta sanguina a peste 600 de copii cu varsta incepand de la 12 luni. Informatiile le-au oferit indicii cu privire la o serie de retele genetice care au rol in aparitia autismului. Astfel, modalitatea de organizare a anumitor gene in cadrul unor retele si felul in care aceste retele intrerup dezvoltarea creierului este o trasatura comuna la pacientii cu autism. Cercetarile au revelat de asemenea si patru retele genetice care sunt, potrivit acestora, o “semnatura bilogica” a autismului la copiii in varsta de un an.

Specialistii implicati in studiu s-au aratat optimisti in privinta posibilitatii de a concepe un test de sange de mare acuratete pentru identificarea riscului de autism la copii. Pentru aceasta insa sunt necesare cercetarii viitoare pentru o mai buna intelegere a semnelor riscului de autism din organism.

Produse recomandate


  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    86,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare