15% reducere la comenzi de minim 200 de lei!

Taurina protejeaza creierul, inima si ochii

Taurina protejeaza creierul, inima si ochii

Sprijina dezvoltarea neuronala, ajuta la reglarea nivelului de apa si de saruri minerale din sange, regleaza activitatea cardiaca si previne degradarea tesuturilor ochiului. Datorita rolului complex in organism, taurina este considerata un aminoacid atipic si miraculos.

Cuprins

Ajuta la metabolizarea grasimilor si la absorbtia vitaminelor
Mentine acuitatea vizuala
Regleaza activitatea cardiaca
Reda echilibrul creierului
Ce surse de taurina exista?

Ajuta la metabolizarea grasimilor si la absorbtia vitaminelor

Taurina este sintetizata in corp din alti doi aminoacizi: metionina si cisteina si este o componenta importanta a acizilor biliari care ajuta la absorbtia grasimilor si a vitaminelor solubile in grasime. De asemenea, taurina reglaza ritmul cardiac, mediaza transportul intracelular al calciului dinspre si catre celule si mediaza activitatea celulelor neuronale. De asemenea, este un antioxidant puternic. Datorita tuturor acestor calitati, taurina este considerata un adjuvant in tratarea mai multor afectiuni, inclusiv a unor tulburari grave precum insuficienta cardiaca congestiva, hipertensiunea, diabetul sau degradarea retinei.

Mentine acuitatea vizuala

Taurina este un antioxidant puterinc, prezent in cantitati mari in retina. Deficitul de taurina a fost asociat cu leziuni la nivelul retinei si cu deteriorarea vederii. Specialistii explica fenomenul prin faptul ca acest aminoacid imbunatateste activitatea celulelor bastonase si con de la nivelul ochiului, care actioneaza ca receptori vizuali. Pe masura ce imbatranim, celulele bastonase si con aflate langa nervul optic se deterioreaza si mor progresiv, de aceea scade si acuitatea vizuala. In timp, la unele persoane, se ajunge la orbire. Fenomenul este mai frecvent la cei care sufera de diabet si la cei care s-au expus fara protectie la ultraviolete. Dar, puterea antioxidata a taurinei si protectia pe care o ofera celulelor compenseaza din efectele negative ale diabetului si ale radiatiilor ultraviolete asupra tesuturilor ochiului.

Regleaza activitatea cardiaca

In fiecare zi, inima ta bate de aproximativ 100.000 de ori, iar efortul muschiului cardiac este urias de-a lungul vietii. La uzura permanenta data de activitatea continua se adauga aceea produsa de imbatranire. Asa se ajunge la modificari de performanta in activitatea inimii. Acest lucru se poate traduce prin probleme precum palpitatiile, contractura insuficienta a muschiului cardiac, insuficienta cardiaca si cresterea riscului de deces din cauza afectiunilor inimii. Taurina sporeste forta de contractie a muschiului cardiac, asigurand o mai buna circulatie a sangelui prin artere si o mai buna oxigenare a tesuturilor, de aceea este indicata in prevenirea afectiunilor cardiace. Mai mult, unele studii efectuate pe animale au demonstrat ca datorita efectului antioxidant, taurina previne formarea depunerilor de colesterol pe peretii arterelor.

Reda echilibrul creierului

In tesutul ochiului si in creier se gasesc cele mai mari cantitati de taurina din organsim. Desigur, acest lucru nu este intamplator. Taurina sustine dezvoltarea neuronala si, ulterior, are rol de protectie antioxidanta a celulelor nervoase impotriva degradarii date de radicalii liberi. Prin urmare, toate procesele cerebrale precum atentia, memoria si capacitatea de concentrare sunt mentinute la nivel optim si datorita taurinei. De asemenea, tulburarile de personalitate care survin in urma unor modificari ai parametrilor si metabolismului cerebral, pot fi atenuate cu ajutorul taurinei.

Ce surse de taurina exista?

In general, corpul uman sintetizeaza taurina din alti aminoacizi, desi o sursa mai facila poate fi dieta. De exemplu, carnea de peste si carnea rosie, precum si ouale, contin taurina. Dar o sursa optima sunt suplimentele naturale care contin cantitati standardizate cu eficienta dovedita.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare