Cum evitam racelile odata cu intrarea copilului in colectivitate?

Cum evitam racelile odata cu intrarea copilului in colectivitate?

Intrarea copilului in colectivitate reprezinta un factor de stres pentru orice parinte. Grijile nu sunt legate doar de schimbarile prin care va trece cel mic in urmatoarea etapa din viata lui, ci si de riscul ca poate intra in contact cu tot felul de germeni. Intr-un mediu precum gradinita ori scoala, rata de imbolnavire este crescuta, avand in vedere ca este suficient ca unul dintre copii sa fie bolnav pentru ca si restul sa pice prada bolii.

Aflati cum pot fi prevenite racelile de sezon atunci cand copilul intra in colectivitate!

Ce trebuie sa stie copilul despre regulile de igiena intr-o colectivitate?

Nu va fi usor sa ii explicati copilului riscurile la care se expune atunci cand intra intr-o colectivitate. El nu va intelege de ce trebuie sa se fereasca de colegii raciti, dar trebuie sa ii vorbiti pe un ton cald si calm si sa ii explicati la ce se expune in acele momente.

Care sunt lucrurile despre care trebuie sa ii vorbiti unui copil atunci cand vine vorba despre regulile de igiena? Incurajati-l sa se spele pe maini periodic si in mediul in care invata: dupa ce iese de la toaleta, inainte de masa si dupa momentele de joaca. El trebuie sa se spele cu apa si sapun cel putin 20 de secunde pentru a indeparta corespunzator microbii1.

De asemenea, sfatuiti-l sa stranute intr-un servetel ori la incheietura cotului, daca nu are altceva la indemana, pentru a preveni raspandirea germenilor pe tot ceea ce atinge2.

Luand in considerare faptul ca cei mici tind sa isi bage des mana in gura ori sa isi atinga fata, este bine sa aiba mereu cu ei un gel dezinfectant3.
Nu doar normele de igiena pot sa previna aparitia unei raceli, ci mai sunt si alte aspecte de care un parinte trebuie sa tina cont. Alimentele sanatoase, un program de somn adecvat si reducerea stresului sunt la fel de importante. Astfel, sistemul imunitar va fi mai rezistent in fata microbilor4.

Aliatii unui sistem imunitar puternic

Din septembrie pana in martie-aprilie se deschide sezonul racelilor, astfel ca organismul copilului trebuie pregatit in acest sens. Este cunoscut faptul ca cei mici au sistemul imunitar mai slab decat cel al adultilor, avand in vedere ca organismul lor inca nu este suficient de puternic pentru a face fata atacurilor microbilor. Daca adolescentii si adultii racesc de 2-4 ori pe an, copiii pot avea intre 9 si 12 raceli pe an5.

Pentru a preveni instalarea racelilor de sezon, pe langa regulile de igiena, o alimentatie sanatoasa si un program de somn adecvat, este necesara apelarea la anumite ingrediente care intaresc sistemul imunitar.

Ingredientele care nu ar trebuie sa lipseasca din alimentatia unui copil in sezonul racelilor sunt: vitamina C, vitamina E (lapte, avocado, ulei de floarea soarelui), betacaroten (cartofi dulci, morcovi, spanac) si zinc (lactate, fasole, peste, nuci, cereale)6.

Colostrul este un alt ingredient deosebit pe care este bine sa-l utilizam in perioadele reci pentru a ne sustine sistemul imunitar. Acesta sustine anticorpii nu doar in cazul bebelusilor, ci si mai tarziu in viata datorita peptidelor bioactive din compozitie7.

Un alt ingredient cu rezultate bune in caz de raceala este argintul coloidal. Un studiu realizat in 2011 la NIH (National Institutes of Health SUA) pe un esantion de 100 de copii cu varsta sub 12 ani, care sufereau de raceala si congestie nazala, dovedeste importanta acestui ingredient in dieta. Micutii au fost impartiti in doua grupuri. Primul grup a fost tratat cu argint coloidal si beta glucan, iar al doilea cu solutie salina. Desi in ambele grupuri au putut fi observate avantaje ale tratamentelor, 90% dintre copiii tratati cu argint coloidal s-au refacut complet8.

Solutii pentru o adaptare imunitara mai usoara in perioada rece

Cu totii stim ca sistemul imunitar se formeaza confruntandu-se cu germeni, bacterii si provocarile mediului inconjurator. Insa, in perioada rece, atunci cand cei mici merg la gradinita si la scoala, armata de aparare are nevoie de suport pentru a face fata mai usor atacurilor. Colostrum plus Probiotics este o formula care asociaza beneficiile colostrului cu cele ale probioticelor, sustinand pe termen lung imunitatea copilului. Acesta contine imunoglobuline (IgA, IgD, IgE, IgG si IgM), lactoferina si un complex de bacterii probiotice care ajuta la protectia impotriva organismelor nocive; ajuta la reducerea manifestarilor si la prevenirea reaparitiei acestora.

First Defense contine argint coloidal - o suspensie de micro-particule (cu dimensiunea de 0.001 microni, incarcate cu sarcina electrica pozitiva) in apa deionizata, precum si extract din maslin, sunatoare, extract din scoarta de Larch Arabinogalactan si zinc. Formula are efect inhibitor asupra a peste 650 de tipuri de agenti nocivi si ajuta imunitatea sa faca fata mai usor fatorilor nocivi.

Produsele sunt recomandate de Societatea Romana de Pediatrie.


Referinte:
1. http://www.webmd.com/cold-and-flu/features/contagious-colds
2. http://www.webmd.com/children/features/kids-cold-facts
3. http://www.webmd.com/cold-and-flu/features/contagious-colds
4. http://www.webmd.com/cold-and-flu/features/contagious-colds?page=2
5. http://www.webmd.com/cold-and-flu/cold-guide/children_colds
6. http://www.familyeducation.com/life/colds-and-flu/feeding-kids-right-during-cold-and-flu-season
7. http://www.prnewswire.com/news-releases/natural-killer-cells-may-help-protect-against-new-strains-of-influenza-virus-61685247.html
8. https://draxe.com/colloidal-silver-benefits/


Produse recomandate


  • 50g pudra (gust d...
    Pret obisnuit
    147,00 lei
  • Pret obisnuit
    123,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare