Ce mecanisme ne ajuta sa ne concentram?

Ce mecanisme ne ajuta sa ne concentram?

Invadati de sunete si de evenimente care au loc in jurul nostru, reusim totusi sa ne descurcam in mediul exterior prin filtrarea mesajelor considerate parasite. Blocarea acestor mesaje de fond, care desi ajung la senzorii de perceptie nu ne afecteaza, este o functie esentiala a creierului, iar elementele care o fac posibila au fost identificate recent de cercetatori.

Potrivit unui studiu aparut in publicatia “Nature”, cercetatorii din Germania si Statele Unite au analizat modalitatea de comunicare a neuronilor prin sinapse in mai multe situatii. Ei au masurat influenta atentiei asupra comunicarii interneuronale atunci cand aceasta a fost indreptata catre anumiti stimuli vizuali sau indepartata de la stimuli. Rezultatele au aratat ca atentia poate creste sensibilitatea la semnalele primite, le poate creste precizia si poate duce la transmiterea selectiva a informatiei care capteaza atentia in detrimentul elementelor de fond care ar putea deturna atentia.

In concluzie, atunci cand acordam atentie unui anumit element, neuronii comunica intre ei si modifica semnalele transmise de respectivul element astfel incat sa fie mai usor de perceput si sa devina prioritare. Aceste descoperiri pot fi extrem de utile pentru imbunatatirea vietii persoanelor cu deficit de atentie cauzat de afectiuni ale creierului sau rezultate in urma unor accidente.

Produse recomandate


  • flacon cu 100 cap...
    Pret obisnuit
    70,00 lei
  • 50 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    80,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    105,00 lei
  • 50 capsule moi
    Pret obisnuit
    53,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare