Din cauza frigului, pielea ta are nevoie de ingrijire speciala

Din cauza frigului, pielea ta are nevoie de ingrijire speciala

Sensibilitatea pielii se accentueaza iarna, iar uscaciunea, crapaturile si inrosirea tegumentuliui pot fi frecvente din cauza expunerii la temperaturile scazute. Insa, suferinta pielii poate fi atenuata cu ingrijire adecvata si cu suplimente alimentare care hranesc si ajuta tesuturile sa sintetizeze in mod corect substantele de care este nevoie pentru a mentine supletea si sanatatea pielii.

Senzatia de piele uscata, care se crapa este data de sinteza deficitara de lipide. Acestea sunt o modalitate de protectie a epidermei, care ajuta la inlaturarea germenilor patogeni, dar care asigura si un strat natural de emulsifiere si ajuta la hidratarea naturala a pielii. Insa frigul incetineste activitatea glandelor care secreta sebum si, de aceea, in sezonul rece multe persoane se confrunta cu uscaciunea pielii si cu iritatii ale pielii.

Cuprins

Copiii si cei cu tenul sensibil sunt cei mai afectati
Evita sapunurile agresive si baile foarte fierbinti
Hidratarea este foarte importanta

Copiii si cei cu tenul sensibil sunt cei mai afectati

Persoanele cu tenul uscat si cele cu tenul sensibil sunt cele mai afectate in senzonul rece de schimbarile pe care expunerea la frig le determina la nivelul pielii. Roseala pielii se poate agrava, tenul uscat se deshidrateaza si mai mult, cel atopic cu predispozitie spre eczeme si alergii se irita si mai puternic, iar evolutia negativa este accelerata. In cazul copiilor, riscul de suprainfectare a ranilor este crescut fiindca pielea uscata excesiv colecteaza rapid germenii iar infectiile se extind foarte rapid prin fisurile pielii. Mai mult, si sensibilitatea tegumentului este mai mare decat in mod obisnuit fiindca si stratul protector de sebum este mai subtire pe timpul iernii. Disconfortul resimtit poate fi considerabil avand in vedere ca o piele care prezinta fisuri si provoaca mancarimi, este dureroasa si iritata. Asa se creeaza fondul pentru afectiuni dermatologice precum acneea.

Evita sapunurile agresive si baile foarte fierbinti

Alege cu grija produsele de igiena si pe cele de ingrijire a pielii. Sunt de evitat sapunurile agresive care usuca suplimentar pielea. Alege in schimb produse cu pH neutru si cu textura emolienta, care nu strica echilibrul natural al pielii. Apa fierbinte accentueaza deshidratarea, de aceea trebuie sa o eviti chiar daca iti poate da senzatia palcuta de incalzire rapida a corpului atunci cand vii din frigul de afara. De asemenea, foloseste creme hidratante cu vitamine si ai grija sa introduci in dieta vitamine si acizi grasi Omega 3 si Omega 6 care te ajuta la mentinerea sanatatii pielii.

Hidratarea este foarte importanta

Bea cat mai multe lichide pentru a ajuta pielea sa-si pastreze echilibrul hidric, dar ajut-o si din interior, cu suplimente alimentare potrivite, create special pentru nevoile speciale ale pielii. Secom® iti recomanda produsul Hydraplenish® plus MSM, 60 de capsule vegetale cu o formula invoatoare pe baza de colagen, acid hialuronic si MSM, compozitie care contribuie la mentinerea sanatatii pielii, parului, unghiilor si articulatiilor. Hydraplenish® plus MSM stimuleaza sinteza de colagen si de elastina, fibre care asigura fermitatea pielii si amana imbatranirea. De asemenea, ajuta la vindecarea ranilor si a afectiunilor dermatologice. In plus, datorita ingredientului MSM, ajuta la reducerea inflamatiilor resimtite la nivelul articulatiilor.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare