"Ciuperca dansatoare", un miracol pentru sanatate

"Ciuperca dansatoare", un miracol pentru sanatate

Neavand la indemana tehnici moderne de tratament, vracii care se ocupau de insanatosirea celor aflati in suferinta, cautau leacurile in natura, asa au fost descoperite ciupercile medicinale, care si-au pastrat notorietatea si in zilele noastre.
De- a lungul timpului ciupercile au fost folosite pentru tratatrea unei game variate de afectiuni, ele fiind incorporate in tincturi, ceaiuri, mancare, cafea, mai tarziu in pilule sau alte forme de prezentare.

Exista 200 de mii de specii de ciuperci pe suprafata pamantului, 200 dintre ele au valoare medicala, dar numai 50 de specii sunt studiate si disponibile si inca sunt descoperite specii noi. Dintre ciupercile medicinale cele mai des utilizate, cu proprietati de preventive si adjuvante in tratarea anumitor afectiuni sunt de mentionat: Maitake, Shiitake, Reishi, Coriolus Versicolor, Cordyceps.

Una dintre ciupercile medicinale cu efecte miraculoase este Maitake. In limba japoneza inseamna "ciuperca dansatoare", fiind foarte pretioasa medical, in antichitate greutatea ei putea fi schimbata in argint si de aceea cine gasea ciuperca, dansa de bucurie. Cei ce aduna aceste ciuperci tineau secret locurile unde cresc. Mai tarziu, in 1979 s- a descoperit secretul cultivarii ciupercilor Maitake, astfel acum exista zone de cultivare ecologica a ciupercilor, ceea ce este foarte important deoarece ciupercile pot acumula metale grele, consecinta fiind transformarea calitatilor in ceva daunator, toxic.

Cercetatorii au descoperit ca ciupercile sunt singurele plante care contin vitamina D (colecalciferolul), de aceea se recomanda consumul de ciuperci impreuna cu anumite cure de viatmina D2 (calciferol).

Cea mai biodisponibila forma cu valoroasa ciuperca Maitake ne-o ofera SECOM in suplimentul alimentar Maitake D-Fraction, cel mai standardizat extract sub forma de capsule. Acest "rege al ciupercilor" cum mai este denumita, contine polizaharidele 1.3 si 1.6 beta- glucan, stimulatoare naturale ale imunitatii organismului uman. Pe langa pulberea din corpul ciupercii, mai contine vitamina C si proteoglicani (proteine fibroase din componenta tesutului conjunctiv).

Dintre numeroasele efecte asupra organismului prin administrarea acestui compus, sunt: imunostimulator puternic, antitumoral exceptional (adjuvant in chimioterapie), adaptogen (ajuta organismul sa se adapteze fizic, psihic si imunitar), protector impotriva stresului oxidativ, imbunatateste rata de folosire celulara a oxigenului, creste eficienta tratamentelor antivirale in infectiile cu HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus.

Specialisul Secom ne spune: "Sa nu ne speriem de ciuperci pentru ca asa cum natura ofera specii otravitoare, care pot fi letale, tot natura ne-a dat si varianta de vindecare miraculoasa prin aceste plante."

Produse recomandate


  • Pret obisnuit
    203,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare