-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Sistemul respirator sub lupa in Perspective #12

Sistemul respirator sub lupa in Perspective #12

Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa va invita sa descoperiti sistemul respirator in editia de iarna 2017/2018.

Cititi in noul numar cum functioneaza sistemul respirator, care sunt cele mai raspandite afectiuni ale aparatului respirator si de ce peste 90% dintre pacientii cu cancer pulmonar si BPOC sunt fumatori. Mai departe aflati care sunt diferentele dintre raceala si gripa, descoperiti care sunt cele mai frecvente mituri despre sistemul respirator si cum va puteti pastra sanatatea cailor respiratorii pe termen lung.

Perspective 12 in fragmente:

  • Raceala si gripa, diferente si asemanari. Desi aparent sunt asemanatoare, raceala si gripa sunt infectii respiratorii cu anumite particularitati. Invatati sa le deosebiti, pentru a sti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru un tratament corect (Info util, pag. 4-5).
  • Sistemul respirator, un altfel de copac al vietii. Procesul de respiratie este cel care ne tine in viata in fiecare moment. Fara sa bem apa sau sa mancam putem rezista cateva zile, chiar si saptamani, insa fara aer putem trai doar cateva minute. Respiratia este un proces pe care il realizam in fiecare clipa, fara sa constientizam sau sa ne propunem asta. Aflati cum functioneaza sistemul respirator si care sunt barierele de aparare care impiedica substantele straine si agentii patogeni sa ajunga la nivelul plamanilor. (Dosar, pag. 6-13)
  • Cum ne ajuta natura cand suntem raciti? In lupta cu microorganismele care determina infectii respiratorii, capacitatea de aparare a organismului si potentialul lui de reactie sunt la fel de importante ca tratamentul pe care-l aplicam dupa ce s-a instalat boala. Despre ingredientele care ne pot ajuta atat pentru crearea scutului de protectie impotriva agentilor care ataca sistemul respirator, cat si sa luptam in perioada de boala, cititi in sectiunea Farmakon. (pag. 16-19).
  • „Fumatorii pot fuma multi ani fara sa li se intample mare lucru, au doar tuse si expectoreaza. Pana la un anumit moment.” Despre suferinta sistemului respirator cititi in interviul Ignoranta sufoca cu prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, medic primar pneumologie si Presedintele Societatii Romane de Pneumologie (pag. 20-23).
  • Astmul bronsic si bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) sunt doua afectiuni respiratorii care au un teren comun: insuficienta respiratorie. Ce particularitati are fiecare si de ce este importanta o abordare holistica? (pag. 24-27).
  • Tusea, numitorul comun al problemelor respiratorii la copii. Cum „decodam” diversele forme de tuse si ce este recomandat sa facem pentru a nu se ajunge la complicatii. Interviu cu asist. univ. Dr. Marcela Ionescu, medic primar pediatrie, supraspecializare pneumologie pediatrica, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”. (pag. 28-29).

„Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa” este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®. Revista poate fi citita online aici.

Urmatorul articol