📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Maratonul de Sanatate Secom® ajunge la Iasi si Sibiu cu un dialog despre adaptarea copilului la intrarea in colectivitate

Maratonul de Sanatate Secom® ajunge la Iasi si Sibiu cu un dialog despre adaptarea copilului la intrarea in colectivitate

20 septembrie 2017: Adaptarea copilului la intrarea in colectivitate este dezbatuta integrativ in cadrul Maratonului de Sanatate Secom®. In luna octombrie vor avea loc doua evenimente la Iasi (7 octombrie) si la Sibiu (14 octombrie). Parintii sunt invitati la un dialog cu Oana Moraru, mentor educational, si medici specialisti in pediatrie.

Intrarea in colectivitate modifica fundamental stilul de viata al copiilor, acestia fiind nevoiti sa se adapteze unui mediu complet diferit, in care provocarile sunt la tot pasul. Stresul, emotiile si oboseala nu afecteaza doar comportamentul copilului la gradinita sau scoala, ci si sistemul imunitar, virozele, racelile de sezon sau tulburarile digestive fiind mai frecvente in perioadele in care imunitatea este scazuta.

In cadrul evenimentului, specialistii si parintii vor discuta despre cum ii ajutam pe copii sa se acomodeze la scoala sau la gradinita si sa treaca cu bine peste momentele dificile. Abordarea este una integrativa, in care pregatirea emotionala este complementara cu intarirea imunitatii.

"Prima zi de gradinita aduce multa bucurie si mandrie in sufletul parintilor si sentimente diferite si confuze din partea ,,boboceilor". In zilele si saptamanile ulterioare copiii trec prin episoade infectioase repetate. Imunitatea copiilor este ca un puzzle in care trebuie sa asezi piesa dupa piesa, pentru o imbinare perfecta a tuturor factorilor implicati in intarirea si sustinerea acestui sistem ultracomplex de aparare al organismului.” a declarat Dr. Siminiceanu Nicoleta Daniela, medic pediatru si speaker la Maratonul de Sanatate Secom® de la Iasi.

Din punct de vedere emotional, sustinerea neconditionata a copiilor, cultivarea increderii in propriile forte si incurajarea creativitatii sunt esentiale pentru o tranzitie lina in noul an scolar.

„Intre 6 si 12 ani, succesul scolar depinde nu atat de intelect, de calitatea scolii sau a profesorului, ci de puterea interioara a fiecarui copil: caracterul, rezilienta, optimismul, atitudinea buna fata de sine, un nivel anume de harnicie. Sunt studii recente care arata ca o buna atitudine fata de invatare si dispozitia de lucru pot face un copil sa infloreasca pana si in mediile academice mediocre.” a declarat Oana Moraru, mentor educational cu peste 20 de ani experienta ca profesor si educatoare.

In cadrul evenimentului se va discuta si despre „ferestrele de oportunitate”, acele momente in care creierul copilului este in mod particular eficient in anumite tipuri de invatare.

Evenimentul din Iasi se desfasoara sambata, 7 octombrie, incepand cu ora 11:00, in Sala Mozart de la Congress Hall (Palas Mall). Pentru a participa la eveniment va rugam sa va inscrieti la adresa https://goo.gl/FoAHz4.

La Sibiu, evenimentul va avea loc sambata, 14 octombrie, incepand cu ora 11:00, la Continental Forum Sibiu. Pentru a participa la eveniment va rugam sa va inscrieti la adresa https://goo.gl/cKHonr.

*Participarea se face in limita locurilor disponibile.

Maratonul de Sanatate este un proiect de informare Secom® care isi propune sa aduca fata in fata specialistii din domeniul medical si persoanele interesate de sanatate, intr-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul are drept scop promovarea unei atitudini responsabile fata de propriul organism si cultivarea unui comportament preventive.

Despre Secom®

Secom® este compania romaneasca, lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern, si promotor al frumusetii prin produse cosmetice naturale, cu ingrediente de inalta calitate. Compania este specializata in importul, distributia si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete (suplimente alimentare si cosmetice naturale).

Secom® a facut pionerat, fiind prima companie care a introdus pe piata romaneasca ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante, o serie de ingrediente inovatoare precum colostrul, precum si prima gama de suplimente special create pentru sanatatea copiilor – ChildLife® Essentials.

Compania este importatorul exclusiv in Romania al brand-urilor Andalou Naturals, Solaray®, KAL®, ChildLife® Essentials, Jarrow Formulas®, Nature’s Way®, Boerike&Tafel®, China-Japan Feida Union®, Essiac® Mushroom Winsdom®, Life-Flo®, producatori de top din SUA, recunoscuti datorita formulelor inovatoare.

In prezent, portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 250 de suplimente alimentare naturale si aprox. 100 de cosmetice naturale, o mare parte unice pe piata din Romania.

Produsele Secom® sunt disponibile in peste 8000 de farmacii si magazine cu profil naturist la nivel national, precum si in cele 12 magazine Secom® din Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Timisoara.

Urmatorul articol