DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

„Gradina cu Remedii” are o noua infatisare

„Gradina cu Remedii” are o noua infatisare

Secom® a finalizat lucrarile de amenajare a sectorului de plante medicinale din cadrul Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” din Bucuresti, in cadrul proiectului de responsabilitate sociala corporativa „Gradina cu Remedii”. Proiectul a fost desfasurat in doua etape, incepand cu toamna anului 2016 si are ca scop cresterea gradului de informare cu privire la beneficiile plantelor utile din natura.

Peste 300 de specii de plante, segmentate in 26 de arii terapeutice, au fost etichetate si semnalizate, iar intreaga suprafata a beneficiat de o transformare, prin executarea unor lucrari de reamenajare a spatiului.

In cadrul proiectului au mai fost aplicate tratamente de fertilizare a solului si tratamente fito-sanitare, iar pentru intretinerea zonei, Secom® a donat Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” unelte, ingrasamant si echipamente pentru irigatie.

Un labirint verde din Buxus sempervirens si specii de plante medicinale din flora spontana segmenteaza zonele sectorului, acest gard viu fiind elementul inedit al gradinei. Design-ul unic este conservat inca din perioada 1886-1907, cand au fost demarate primele lucrari de amenajare a Gradinii Botanice.

Datorita caracterului educational, proiectul se adreseaza si studentilor Facultatilor de Biologie, Medicina si Farmacie care isi doresc sa se familiarizeze cu plantele medicinale.

„Gradina cu Remedii” este amplasata in proximitatea serelor si poate fi vizitata zilnic:

  • In perioada 16 martie – 15 octombrie: 8.00 - 20.00
  • In perioada 16 octombrie – 15 martie: 9.00-17.00

Va asteptam!

Urmatorul articol