15% reducere la comenzi de minim 200 de lei!

Lactobacillus casei R0215

Date generale

Lactobacillus casei (L. casei) este o bacterie saprofita (benefica, ce face parte din flora normala), un bacil de tipul Lactobacillus. Exista mai multe tulpini de Lactobacillus casei, ce poarta in denumire anumite litere si cifre, in functie de provenienta:

- cele de origine umana: L3, L6, L9, L14, L19, L25, L30, CRF28, Shirota;

- cele din branzeturi: ATCC 334, ASCC 428, ASCC 477, ASCC 1087, ASCC 1088, ASCC 1123, DPC 3971, DPC 3968, DPC 4249, DPC 4748;
- cele de origine vegetala: 12A, 32G, BI0231, USDA-P, KH-1.

Lactobacillus casei se gaseste in multe medii: in intestin si in sistemul reproducator al oamenilor si al animalelor, in produse extrase din plante in stare proaspata, nepreparate termic sau fermentate. Dieta poate fi suplimentata cu anumite alimente ce contin aceasta tulpina de probiotic, precum: iaurt, lapte batut, anumite branzeturi, in general, in produsi de fermentatie. pH-ul optim pentru L. casei este 5,5.

L. casei este un organism facultativ anaerob, care isi preia energia din fermentatie. Majoritatea tulpinilor de L. casei pot fermenta galactoza, glucoza, fructoza, manoza, manitolul si N-acetil-glucosamina. Capacitatea de a fermenta lactoza este mai redusa in cazul tulpinilor extrase din plante, decat in cazul celor extrase din branzeturi sau al celor din tractul gastrointestinal.

Directii de recomandare

Principalul produs de fermentatie la L. casei este acidul lactic, un hidroxi-acid care poate fi obtinut la scara industriala, din anumite substante chimice sau prin fermentatia glucozei.

Acidul lactic produs de L. casei in timpul fermentatiei este foarte important deoarece este folosit la:

- obtinerea branzeturilor si a iaurturilor;

- reducerea nivelului de colesterol;
- imbunatatirea raspunsului imunitar;
- reducerea episoadelor diareice;
- atenuarea intolerantei la lactoza;
- inhibarea patogenilor intestinali.

Preparate farmaceutice

Lactobacillus casei se gaseste in diverse suplimente alimentare, de obicei alaturi de alte tulpini de probiotice, sau in asociere cu prebiotice. Preparatele care contin probiotice sunt sub forma de tablete, capsule, pulberi, solutii buvabile.

Interactiuni si reactii adverse

In general, probioticele sunt bine tolerate, insa uneori, la anumite persoane, pot determina aparitia usoara a flatulentei, care se poate remite prin reducerea dozei de probiotic, urmata de reajustarea ei graduala, conform indicatiilor producatorului.

In mod obisnuit, L. casei este bine tolerat, insa au fost raportate rare cazuri de sepsis, meningita sau alte infectii localizate la nivelul unor organe.

Referinte:

1. https://www.healthline.com/health/digestive-health/lactobacillus-casei#how-to

2. https://microbewiki.kenyon.edu/index.php/Lactobacillus_casei
3. Salvatore, S., Hauser, B., Devreker, T., Vierira, M.C., Luini, C., Arrigo, S., Nespoli, L., and Vandeplas, Y. „Probiotics and zinc in acute infectious gastroenteritis in children: are they effective?”. Nutrition. 2007. Volume 23. p. 498-506

Produse ce contin Lactobacillus casei R0215

  • cutie de carton c...
    Pret obisnuit
    155,00 lei
  • flacon cu 71 g pu...
    Pret obisnuit
    150,00 lei