Toxina botulinica poate trata durerea severa post zona-zoster

Toxina botulinica poate trata durerea severa post zona-zoster

Injectiile cu toxina botulinica, folosite in medicina estetica, ajuta la controlul durerii produse de nevralgia postherpetica, o afectiune in care durerea nervoasa survenita dupa afectiunea zona-zoster continua pentru luni, sau chiar ani de zile dupa ce eruptiile cutanate din zona-zoster s-au vindecat.

Studiul a fost realizat in spitalul Universitar Guangdong din China. 60 de pacienti au fost inclusi in studiu si au fost impartiti in 3 grupuri. Cei din primul grup au primit un tratament clasic pentru nevralgie postherpetica, o injectie cu un anestezic, alt grup o injectie cu solutie salina pentru efect placebo, si ultimul grup, injectie cu toxina botulinica pentru uz cosmetic.

Dupa o saptamana, persoanele care au primit tratament cu toxina botulinica au raportat ameliorare semnificativa comparativ cu celelalte doua grupuri, tratate placebo sau cu solutie salina.

Zona-zoster este cauzata de virusul varicelo-zosterian, care se afla in stare latenta in urma unei infectii cu virusul varicelei. In cele mai multe cazuri, inflamatia si durerea dureaza patru saptamani, dar o persoana din cinci dezvolta nevralgie postherpetica.

Durerea din nevralgia postherpetica este resimtita ca o durere intensa, asemanatoare unui soc electric. Persoanele cu nevralgie postherpetica raspund la tratametul conventional impotriva durerii in proportie de 50%, de aceea descoperirea unui nou tratament este o provocare pentru specialisti.

Produse recomandate


  • Pret obisnuit
    203,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    123,00 lei
  • Pret obisnuit
    197,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    213,00 lei
  • Pret obisnuit
    382,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    135,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    70,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare