anumite-parti-din-creier-nu-imbatranesc

Cel putin o parte din creierul unei persoane mai in varsta functioneaza la aceiasi parametri de procesare a informatiei ca in perioada de tinerete, potrivit unui studiu recent. Rezultatele au fost prezentate de cercetatorii din cadrul Australian National University cu prilejul unei conferinte organizate de Australasian Cognitive Neuroscience Society.

Procesul de imbatranire ne afecteaza atat din punct de vedere mecanic, fizic, cat si din punct de vedere mental. Cum functioneaza creierul si care sunt fenomenele ce au loc odata cu inaintarea in varsta sunt domenii deschise cercetarii, pe care specialisti inca le analizeaza pentru a le cunoaste in profunzime. Cercetatorii de la Australian National University, orientati catre “imbatranirea sanatoasa”, au observat ca, indiferent de varsta, s-au obtinut aceleasi rezultate in ceea ce priveste desfasurarea unor activitati precum atingere, vedere si auz raportat la spatiu. Datele obtinute sugereaza ipoteza conform careia anumite sisteme cognitive din emisfera cerebrala dreapta sunt “incapsulate” si, de aceea, nu sunt afectate de procesul de imbatranire.

In cadrul cercetarii au fost analizate capacitatile de raportare in spatiu a 60 de adulti din categorii de varsta diferite, de la tineri pana la persoane in etate. Subiectii aveau intre 18 si 38 de ani, respectiv 55 si 95 de ani. Atentia spatiala este importanta pentru activitati isemnate, de la locomotie si conducerea autovehiculelor, pana la folosirea diferitelor obiecte sau unelte.

(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Guarana

60 capsule vegetale

58.00 lei
In stoc