📢10% reducere la 150 lei sau 20% la 250 lei cheltuiti

EP 21: Bilantul anului si sfaturi pentru echilibrul emotional - Dr. Bogdana Bursuc

EP 21: Bilantul anului si sfaturi pentru echilibrul emotional - Dr. Bogdana Bursuc

Ne apropiem de finalul unui an complicat inclusiv din punct de vedere emotional, e timpul sa tragem concluzii si sa identificam solutii care sa ne reechilibreze. In multe familii si grupuri de prieteni relatiile au devenit tensionate in pandemie din cauza diferentelor de opinie si atitudine privind restrictiile sau vaccinarea. Cum putem face sa ne recastigam relatiile pierdute, sa scapam de frustrare si anxietate si sa readucem optimismul in viata noastra? Ne va raspunde la aceste intrebari Bogdana Bursuc, psihoterapeut.

Teme discutate
  • Din experienta de la cabinet, cu ce probleme emotionale se confrunta oamenii in aceasta perioada?
  • Intr-un fel sau altul, tuturor ne este frica, iar acest lucru ne face sa reactionam impulsiv si irational uneori. De ce, care sunt mecanismele de aparare ale creierului nostru in criza?
  • Multa lume simte ca relatiile cu cei apropiati s-au erodat in pandemie, iar acest lucru e valabil chiar si pentru oamenii care impartaseau pana acum aceleasi principii de viata. De ce? Ce s-a intamplat diferit in anul care aproape a trecut?
  • Suntem fiinte sociale iar pandemia ne-a adus multa singuratate. Cum ne afecteaza aceasta ruptura sociala si cat de important este sa avem relatii in care sa ne impartasim grijile si bucuriile?
  • Cum putem sa reluam prietenii si relatii cu oameni de care ne-am indepartat din cauza divergentelor de opinie? Cum sa ne reapropiem de ei?
  • O mare provocare in aceasta perioada a fost gestionarea anxietatii si a stresului. Unii s-au indreptat spre meditatie sau rugaciune, altii spre sport sau spre yoga. Cum putem identifica metodele de relaxare potrivite si de ce este important sa o facem?
  • Ce alte recomandari pentru echilibrul emotional aveti?
  • Ce consecinte psihoemotionale credeti ca va avea pandemia in urmatorii ani?
  • In multe familii, in special cele cu copii mici, munca de acasa a adus, pe langa epuizare psihica, si epuizare fizica. Ca psihoterapeut, ii ajutati pe oameni sa-si gaseasca echilibrul emotional, insa de multe ori dezechilibrele emotionale determina si schimbari ce tin de sanatatea fizica. Care sunt cele mai frecvente somatizari pe care le intalniti?

Expert: Bogdana Bursuc, psihoterapeut.

Full Transcript
 

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare