DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

EP 5: Provocarile digestive de sarbatori - Dr. Dana Moraru

EP 5: Provocarile digestive de sarbatori - Dr. Dana Moraru

Perioada sarbatorilor de iarna este una de rasfat culinar. Este momentul in care sarbatorim ce a fost bun, in care facem planuri de viitor, in care ne bucuram de o atmosfera placuta cu familia – iar toate acestea se petrec in jurul mesei!

In editia a 5-a Sanatatea in Focus din 27 noiembrie 2019 am vorbit despre cum putem sustine sistemul digestiv suprasolicitat in aceasta perioada de excese culinare si cum ne putem pastra starea de bine.

Teme discutate
  • Care sunt cele mai afectate organe ale sistemului digestiv in aceasta perioada? Care sunt cele mai frecvente tulburari digestive?
  • Intelegem recomandarile medicale, dar suntem oameni, o data e Craciunul/Anul Nou si stim cu totii ca este totusi greu sa facem fata tentatiilor culinare si sa le respectam. Cum putem sustine organismul sa treaca totusi cu bine peste aceasta perioada?
  • De sarbatori avem tendinta sa exageram, stim bine, noi romanii suntem gurmanzi veritabili. ceste excese, sosuri, prajeli, grasimi, alcool ne afecteaza semnificativ si la nivel intestinal. Ce putem face pentru a reduce tulburarile intestinale?
  • Cum putem tine sub control intolerantele alimentare de sarbatori?
  • Ce recomandari aveti pentru cei care sufera deja de actiuni digestive grave? Se mai pot bucura acestia de festinul culinar de sarbatori sau exista risc ridicat ca aceste afectiuni sa se acutizeze?

Expert: dr. Dana Moraru - Medic primar gastroenterolog cu experienta de 20 de ani in domeniu.

 

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare