Sanatatea femeii, in numarul 14 al Revistei Perspective

Sanatatea femeii, in numarul 14 al Revistei Perspective

Ultimul numar al revistei Perspective trateaza pe larg sanatatea femeii, printr-o abordare integrativa si holistica. Descoperiti complexitatea sistemului reproducator al femeii, aflati care sunt cele mai intalnite afectiuni ale acestuia si de ce este important sa acordam o atentie sporita sanatatii. Care sunt cauzele infertilitatii si ce rol are rabdarea in aceasta situatie aflati dintr-o analiza documentata a factorilor favorizanti.

Mai departe, cititi care este procesul prin care trec fetitele la adolescenta si cum le putem ajuta sa inteleaga schimbarile care se intampla.

Fragmente din Revista Perspective nr. 14:

- Infertilitatea, lupta dureroasa pentru sansa de a da viata: Unul din sase cupluri din Romania se confrunta cu infertilitate, iar o treime dintre femeile cu varsta peste 35 de ani si mai mult de jumatate din cele care au trecut de 40 de ani se confrunta cu aceasta afectiune. Diagnosticul de infertilitate declanseaza o lupta cu multe batalii, sperante, esecuri si cu o multime de investigatii, tratamente si proceduri. Chiar daca nimeni nu ne ofera garantii, capitularea nu este o solutie. (Info Util, p.4)

- Sistemul reproducator feminin, creatorul de viata: Programat pentru a aduce o noua viata, sistemul reproducator feminin este unul dintre cele mai complicate si fascinante parti ale corpului uman. Si nu doar pentru ca reuseste sa dea nastere, ci si pentru ca modificarile prin care trece orchestreaza multe alte procese din organism, care-si lasa amprenta asupra femeii in ansamblu. (Dosar, p. 6-11).

- Mituri despre sistemul genital feminin: Oare de cate ori n-am auzit ca daca „te mariti”, scapi de cosuri, ca poti face copii oricand, daca esti tanara sau ca daca alaptezi, n-ai cum sa ramai insarcinata? Sunt doar cateva dintre preconceptiile populare care se pastreaza si astazi (p. 14).

- Sanatatea femeii, un cumul de nevoi specifice: Aflati cand si cum sunt de ajutor suplimentele alimentare si cum alegem cele mai potrivite vitamine, minerale, probiotice sau extracte din plante (Farmakon, p. 16-19).

- „Este mai ieftin sa previi decat sa tratezi” - „Daca ne indepartam la maximum 100 de kilometric de Bucuresti, vom gasi femei, in sate, care n‑au mers niciodata la ginecolog. Discrepanta este enorma.” Interviu cu dr. Emel Nuraltay, Medic Specialist Obstetrica-Ginecologie, Sef sectie Obstetrica la Spitalul Sanador.

- Candidoza, inamicul care ataca atunci cand suntem vulnerabili: Aflati care sunt factorii favorizanti ai infectiei fungice cu candida, ce fel de tipuri de candidoza exista si care sunt masurile integrative care ne pot ajuta sa ne recapatam echilibrul (Integrator, p. 24-27).

- Cand fetita devine adolescenta: Cititi care sunt schimbarile prin care trec fetele incepand cu varsta de 10-12 ani, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, cititi in rubrica Sanatatea Copilului (p. 28-29).

Perspective – Jurnal de Medicina Integrativa este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®. Revista poate fi citita online pe https://www.secom.ro/revista/14.

Urmatorul articol