-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Primul an de viata al copilului in numarul aniversar al #Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa

Primul an de viata al copilului in numarul aniversar al #Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa

Revista Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa, aniverseaza 3 ani de la aparitia primei editii, cu un numar despre primul an de viata al copilului.

Descoperiti care sunt provocarile cu care se confrunta parintii si copiii in primul an, cand este necesar consultul medicului pediatru si care este alimentatia recomandata in primele 12 luni de viata. Mai departe, aflati cum este influentata relatia de cuplu de aparitia primului copil si ce pot face partenerii pentru a echilibra balanta.

Fragmente din #Perspective 13:

- Vitamina D3, responsabilitatea parintilor, nu a Soarelui: Aflati cum influenteaza Vitamina D3 dezvoltarea copiluilui atat in perioada prenatala, cat si dupa nastere, si de ce un deficit reprezinta un risc major pentru sanatatea celui mic. (Info Util, pag.4-5)

- Primul an, marile schimbari: Inca din prima clipa de viata, pana la prima aniversare, un copil se dezvolta mai mult decat in oricare alta etapa a vietii. Greutatea corpului se tripleaza, bebelusul creste cu 25-30 de cm, invata sa mearga si sa se hraneasca singur, iar creierul sau creste cu 50% in doar 12 luni. Descoperiti care este procesul prin care trece bebelusul in primul an si care sunt cele mai intalnite probleme care pot sa apara. (Dosar, pag. 6-13)

- Mituri despre cresterea copiilor: In primul an, parintii sunt asaltati cu sfaturi de la rude, vecini si colegi de birou deopotriva. Din pacate, de multe ori aceste recomandari nu au un fundament stiintific. Descoperiti care sunt cele mai populare mituri despre cresterea copilului. (Dosar, pag. 14)

- Produsele pentru sanatatea copiilor, ghid pentru parinti - Aflati cum se aleg si se administreaza produsele naturale pentru sanatatea copilului si ce norme de siguranta trebuie respectate. (Farmakon, pag. 16-19)

- „Unii parinti aleg sa faca tot ce vad pe diverse site-uri, pentru ca, astazi, sfaturi despre alimentatie poate sa dea orice blogger, vlogger, antrenor de fitness si orice mama care a crescut un copil. Din pacate, noi, pediatrii, nu reusim sa controlam aceste informatii”. Interviu cu Sef Lucrari Dr. Cristina Becheanu, medic primar pediatrie, cu supraspecializarea in gastroenterologie pediatrica, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

- Alimentatia copilului, o problema cu doi poli de greutate - Modul in care mananca, si, mai ales, cat mananca copilul, este principala grija a parintilor in primii ani de viata. Granita dintre echilibru si obezitate este una fina, familia fiind cea care influenteaza in mod decisiv comportamentele alimentare ale adultului de mai tarziu. (Integrator, 24-27)

- Copilul, testul de rezistenta pentru un cuplu - „Parintii sacrifica din resursele personale pentru a se adapta si a fi mai prezenti in viata copilului”. Interviu cu Andreea Chiru-Maga, Psiholog clinician la Mindcare - Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie.

Perspective – Jurnal de Medicina Integrativa este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®. Revista poate fi citita online pe https://www.secom.ro/revista/13.

Urmatorul articol