DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Maratonul de Sanatate Secom® ajunge la Cluj pe 31 martie

Maratonul de Sanatate Secom® ajunge la Cluj pe 31 martie

Pe 31 martie 2018 va avea loc la Cluj o noua editie a Maratonului de Sanatate Secom® in cadrul careia medicii specialisti si participantii vor dezbate o tema de actualitate a societatii moderne: Relatia dintre munca si viata personala si gestionarea stresului. Participantii prezenti la eveniment vor afla cum pot gestiona stresul cotidian si care sunt masurile care pot duce la o viata echilibrata.

Un stil de viata activ aduce cu el activitati interesante, oportunitati profesionale de nerefuzat. Dar ce facem atunci cand activitatile zilnice se transforma intr-o cursa fara finish, pe repede-inainte? Stresul este cel mai mare „inamic” al omului modern, iar despre Sindromul Burnout se discuta din ce in ce mai mult in ultimii ani.

Conform unui studiu realizat de iVox* pentru Secom, trei sferturi dintre angajatii romani se declara stresati si suprasolicitati la locul de munca, iar 80% dintre acestia prezinta simptome ale afectiunilor cauzate de stres, majoritatea acuzand oboseala excesiva si indelungata (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%). De asemenea, 4 din 10 respondenti au semnalat probleme de greutate, dureri articulare si o predispozitie mare la raceli, ca urmare a imunitatii slabite.

In cadrul Maratonului de Sanatate Secom® Psih. Dr. Mara Bria, cercetator stiintific in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai, si Dr. Andreea Cozma, medic specialist endocrinologie, vor discuta despre efectele stresului asupra starii generale de sanatate si vor impartasi participantilor prezenti modalitati care sa ii ajute sa desluseasca semnalele pe care le trimit mintea si organismul. Totodata, medicii specialisti vor oferi participantilor recomandari pentru gestionarea eficienta a stresului si obtinerea unui echilibru intre viata profesionala si personala.

Sunt preocupata sa inteleg factorii si mecanismele prin care starea de bine in context profesional se construieste, precum si modalitatile prin care putem echilibra balanta in favoarea noastra, atunci presiunile cotidiene ne afecteaza starea de bine. Este important sa ne recalibram in astfel de momente si sa incercam sa ne detasam de situatiile toxice. Mici modificari in stilul de viata pot imbunatati considerabil starea de bine, insa cateodata avem nevoie ca un factor extern sa ne determine sa schimbam cate ceva in activitatea zilnica”, afirma Psih. Dr. Mara Bria.

In cadrul studiilor de doctorat derulate in dubla tutela (UBB si UMF Cluj-Napoca) Psih. Dr. Mara Bria a aprofundat contributia contextului ocupational in conturarea sindromului burnout in randul personalului medical. Anterior parcursului academic si de cercetare din cadrul departamentului de Psihologie (UBB Cluj-Napoca), aceasta a dezvoltat si coordonat activitatile de resurse umane ale unei companii nationale de retail. In perioada masteratului a beneficiat 6 luni de o mobilitate Erasmus la Universidade do Minho, Braga, Portugalia.

Dr. Andreea Cozma este Medic specialist endocrinolog, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, specializata in diagnosticul si tratamentul disfunctiilor hormonale, ecografiei tiroidiene, evaluarea si tratamentul osteoporozei. Pregatirea sa profesionala este completata prin cursuri, congrese europene si mondiale in domeniul endocrinologiei si osteoporozei. Dr. Cozma este membra a societatilor europene si romane de endocrinologie (ESE, SRE).

Evenimentul este gratuit si va avea loc sambata, 31 martie, incepand cu ora 10:40, la Hotel Platinia, sala Monet, Calea Manastur nr. 2, Cluj-Napoca. Pentru a participa la eveniment, va rugam sa va inscrieti la adresa https://goo.gl/forms/bvdzlzVT880DOq3q1 sau la adresa evenimente@secom.ro.

Participarea se face in limita locurilor disponibile.

*Studiul a fost realizat de Secom® prin platforma online pentru sondaje de opinie si cercetare de piata iVox, in octombrie 2014, la nivel national, pe un esantion reprezentativ de 3381 de respondenti din mediul urban.

Despre Maratonul de Sanatate

Maratonul de Sanatate este un proiect de informare Secom® care isi propune sa aduca fata in fata specialistii din domeniul medical si persoanele interesate de sanatate, intr-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul are drept scop promovarea unei atitudini responsabile fata de propriul organism si cultivarea unui comportament preventiv.

Despre Secom®

Secom® este compania romaneasca, lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern, si promotor al frumusetii prin produse cosmetice naturale, cu ingrediente de inalta calitate. Compania este specializata in importul, distributia si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete, suplimente alimentare si cosmetice naturale.

Secom® a facut pionerat, fiind prima companie care a introdus pe piata romaneasca ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante, o serie de ingrediente inovatoare precum colostrul, dar si prima gama de suplimente special create pentru sanatatea copiilor – ChildLife® Essentials.

Produsele Secom® sunt disponibile in peste 8000 de farmacii si magazine cu profil naturist la nivel national, precum si pe www.secom.ro si in cele 12 magazine Secom® din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Timisoara.

Urmatorul articol