📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Noi #Perspective asupra unui stil de viata echilibrat

Noi #Perspective asupra unui stil de viata echilibrat

Stilul de viata sanatos nu este un plan pe termen scurt, ci rezultatul unui proces constient, care dureaza toata viata si care cuprinde o multime de aspecte: nutritie, activitate fizica, sanatate emotionala.

Aflati de la experti care sunt principiile de baza ale acestuia, cat de importanta este preventia pentru sanatate, descoperiti informatii noi despre impactul pe care dependenta de tehnologie il are asupra noastra si sfaturi utile pentru controlul greutatii, gestionarea stresului si mentinerea echilibrului emotional.

Fragmente din Revista Perspective nr. 18:

Importanta preventiei pentru pastrarea sanatatii: – interviu cu dr. Marinela Stanculete

Romanii pretuiesc sanatatea, insa nu constientizeaza ca aceasta trebuie ingrijita zilnic, ci se raporteaza la ea ca la un dat. Aflati ce analize si investigatii ar trebui realizate periodic in functie de sex, varsta, factori ereditari, pentru mentinerea sanatatii, din interviul cu dr Marinela Stanculete (Info Util p. 6-7).

Principiile unui stil de viata echilibrat

In ritmul dinamic in care traim este important sa ne mentinem in echilibru din punct de vedere fizic, mental si social pentru a face fata presiunilor societatii. Descoperiti cum va puteti mentine in armonie viata. (p. 8-13)

Gestionarea greutatii

Supraponderalitatea este o problema la nivel global, contribuind semnificativ la cresterea riscului de dezvoltare a mai multor boli cronice. Excesul alimentar nu este singura cauza a supraponderalitatii. (p. 14)

Stresul, o epidemie globala

Desi stresul este epidemia globala a secolului XXI si ne afecteaza stilul de viata, de cele mai multe ori nu este privit ca o problema medicala serioasa. Este important sa constientizam ce este stresul, care sunt cauzele lui tocmai pentru a invata sa il combatem. (p. 15)

Lipsa interactiunii sociale si dependenta de tehnologie

Dependenta de tehnologie poate afecta semnificativ stilul de viata, in special al tinerilor si adolescentilor. Aflati care sunt cele mai severe consecinte ale acestei adictii si opriti la timp comportamentele nocive. (p.16-17)

Importanta echilibrului emotional pentru sanatate – interviu cu Oana Nicolau, psihoterapeut

Echilibrul emotional, esential in mentinerea unui stil de viata sanatos, este tot mai greu de mentinut in conditiile presiunilor vietii moderne. Aflati de la Oana Nicolau, psihoterapeut, cum psihoterapia poate fi de un real ajutor in gestionarea stresului si dezechilibrelor. (p. 18-19)

Mereu conectat

Lipsa de somn, sedentarismul, alimentatia incorecta, neimplicarea in activitati sociale si chiar lipsa obisnuintei de a se relaxa, contribuie la starea de stres. Descoperiti ultimele studii si noutati pentru a avea o viziune de ansamblu asupra provocarilor stilului de viata actual. (p. 20-21)

Recomandari din portofoliul Secom®

Suplimentele alimentare sunt indicate atunci cand, din diferite motive, nu se regasesc intr-o cantitate suficienta in dieta zilnica, in sustinerea persoanelor cu o conditie speciala (femei insarcinate sau la menopauza, persoane varstnice, care urmeaza diete restrictive sau fac sport intens), ori in tratamentul complementar al diverselor patologii. Aflati rolul suplimentelor in sustinerea unui stil de viata echilibrat (p. 22-25)

Medicina functionala si integrativa, aliatul unui stil de viata sanatos

Descoperiti trei studii de caz care prezinta eficienta medicinei integrative asupra a trei pacienti cu afectiuni cauzate de un stil de viata dezechilibrat. (p. 26-27)

Noutati si lansari Secom®

Portofoliul Secom® se imbogateste constant cu produse si servicii inovatoare: gama CannaCell® de la Andalou Naturals si gama de cosmetice pentru barbati: Andalou MEN cu celule stem din canepa isi extinde portofoliul de multivitamine Alive!™ cu gama Alive™ Ultra: Women’s Ultra, Men’s Ultra, Women’s 50+ Ultra si Men’s 50+ Ultra, special conceputa pentru a oferi sprijin nutritiv conform nevoilor specifice genului si varstei. (p. 28-29)

Mai aproape de comunitate

Secom® se implica in mod constant in organizarea si sustinerea de actiuni ce promoveaza o atitudine responsabila a oamenilor fata de propriul organism si fata de comunitatea din care fac parte, precum: Sesiune Deschisa despre Burnout, Scoala Mamei SAMAS Cluj, Fiecare zi este un Start in Sport, ASE Student Run. (p. 30-31)

„Perspective – Jurnal de Medicina Integrativa” este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®.

Revista poate fi citita online pe Secom.ro.

Urmatorul articol