-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Noi #Perspective pentru pacientii oncologici

Noi #Perspective pentru pacientii oncologici

Suntem constienti ca „sanatatea e mai buna decat toate”, dar o privim de multe ori ca pe un dat, ceva de pret, pe care stim ca il putem pierde, insa pe care nu avem obisnuinta de a-l ingriji zi de zi. Si anul acesta, peste 18 milioane de oameni din intreaga lume au fost diagnosticati cu cancer, iar specialistii considera ca intre 30 si 50% dintre toate cazurile ar fi putut fi prevenite.

Cu cat suntem mai bine informati si valoram mai mult sanatatea, intelegem importanta preventiei si a imbunatatirii stilului de viata, cu atat mai mult vom reduce riscurile de a dezvolta aceasta boala.

In editia 19 a revistei Perspective aflam o serie de informatii extrem de utile despre cancer, care sunt factorii de risc, sistemele de stadializare, care sunt principalele metode de investigatie si ce tipuri de tratamente si terapii inovatoare sunt disponibile si folosite in Romania cu rezultate tot mai eficiente.

Clarificam impreuna cu experti mituri si adevaruri despre afectiunile oncologice, vorbim cu un renumit medic oncolog despre importanta relatiei medic-pacient in procesul de vindecare si despre rolul nutritiei si psihoterapiei pentru pacienti. Va invitam totodata sa cititi stu¬diile de caz impresionante prezentate de colegii de la Centrul Secom®, care au o bogata experienta in a lucra indeaproape cu pacienti oncologici.

Fragmente din revista Perspective nr. 19:

Mituri si Adevaruri

In mediul online circula o serie de informatii controversate: zaharul “alimenteaza cancerul”, “superalimentele” (afine, sfecla, broccoli, ustoroi, ceai) previn cancerul, consumul de carne rosie favorizeaza aparitia cancerului. Aflati cu argumente stiintifice care dintre acestea sunt adevaruri si care raman simple mituri. (Info Util p. 6 - 7)

Impreuna, intelegem mai bine cancerul

Conform OMS, 30-40% dintre cancere pot fi prevenite prin screening periodic. Descoperiti care sunt testele de screening recomandate pentru diferite tipuri de cancer, parcurgeti glosarul de termeni genetici si oncologici pentru a intelege mai usor terminologia specifica. TAflati ce tipuri de tratamente oncologice si terapii inovatoare s-au dovedit eficiente pentru o serie de afectiuni oncologice, iar la final pasii concreti care trebuie urmati in cazul in care a fost pus diagnosticul pentru aceasta afectiune. (Info Util p. 8 - 15)

In aceeasi echipa: Medicul oncolog si Pacientul - Interviu cu dr. Carmen Crihana, medic primar oncolog

„Pacientul este parte integranta din decizia terapeutica luata impreuna cu medicul, insa medicul trebuie sa aiba abilitatea si rabdarea necesare sa prezinte diferitele etape de diagnostic si tratament pe care pacientul le va parcurge”, declara dr. Crihana, medic oncolog cu peste 17 ani de experienta. Cititi interviul integral si aflati de la coordonatoarea Programului National de oncologie care este rolul fitoterapiei stiintifice (terapia cu produse din plante care provin din culturi controlate) in sustinerea tratamentelor oncologice conventionale, medicamentoase. (Interviu p. 16 - 17)

Mereu conectat

Majoritatea percepem cancerul ca fiind apanajul omului modern, insa a fost descris de medicii egipteni si greci inca de acum mii de ani. Cancerul nu este, asadar, o boala specifica omului modern, insa studiile epidemiologice arata o incidenta, morbiditate si mortalitate prin cancer crescande de la an la an. (Info Util p. 18 – 19)

Rolul fitoterapiei in bolile oncologice

Plantele medicinale au fost folosite de mii de ani ca suport in diferite tipuri de cancer. Valorificand experienta milenara a utilizarii plantelor, fitoterapia a evoluat ca o practica medicala bazata pe stiinta. Integrata tratamentelor oncologice conventionale (chimioterapie, radioterapie), fitoterapia stiintifica poate sustine actiunile terapeutice ale acestora, oferind sprijin in reducerea reactiilor secundare. (Recomandari din portofoliul Secom p. 20 - 22)

Medicina Functionala – sprijin eficient pentru pacientii oncologici

Strategia „o masura unica se potriveste tuturor” nu este valabila in nicio afectiune, cu atat mai mult in cazul bolilor oncologice. In Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom® ne concentram pe intelegerea individualitatii fiecarui pacient, pentru a-i oferi solutii personalizate de trata¬ment. Programele de tratament bazate pe fito¬terapia stiintifica sunt complementare si integrate sigur si eficient celorlalte tratamente urmate de pacient. (Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom p. 24 - 25)

Repere din Secom

Portofoliul Secom® se imbogateste constant cu produse inovatoare: Hepato-Care, pentru copii din gama ChildLife Essentials; Alive!® Calcium+D3 Gummies, formula complexa pentru adulti, Men’s Power, Boswellia 450mg, Total Cleanse Kitneys devine Uro-Care Litho Cleanse sunt doar cateva dintre noutatile ultimelor luni. (Repere din Secom p. 28-29)

Schimbam in bine prin implicare

Secom® se implica in mod constant in organizarea si sustinerea de actiuni ce promoveaza o atitudine responsabila a oamenilor fata de propriul organism si fata de comunitatea din care fac parte, precum: emisiunea educativa online Sanatatea in Focus; participarea la Swimathon cu echipa Secom4kids care aa innotat pentru copii indelung spitalizati ; renovarea unei rezerve din cadrul Institutului National pentru Sanatatea Mamei si a Copilului si contributia la realizareaproiectului tehnic de extindere a sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Marie Curie unde sunt tratati bebelusi cu pro¬bleme grave de sanatatedin toata tara. (Interactiv p. 30-31)

„Perspective – Jurnal de Medicina Integrativa” este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®. Revista poate fi citita online pe Secom.ro.

Urmatorul articol