Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Secom® a finalizat amenajarea sectorului de plante medicinale si utile din Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”, Bucuresti

Secom® a finalizat amenajarea sectorului de plante medicinale si utile din Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”, Bucuresti

Bucuresti, 30 august 2017: „Gradina cu Remedii”, sectorul de plante medicinale si utile din cadrul Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” din Bucuresti a fost reamenajat complet, in cadrul unei initiative de responsabilitate sociala corporativa, Secom®. Proiectul a vizat amenajarea unei suprafete de 1800 mp, semnalizarea zonei si a plantelor si s-a desfasurat in doua etape.

„Gradina cu Remedii” este rezultatul unui parteneriat pe termen lung incheiat intre Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” si Secom® si isi propune sa creasca gradul de informare cu privire la beneficiile plantelor pentru sanatate si sa redea totodata publicului un spatiu in care se pot familiariza cu sute de plante medicinale.

Proiectul a inceput in 2016, cand au fost realizate lucrari pe 60% din suprafata sectorului, si a fost reluat in primavara anului 2017, atunci cand s-au efectuat lucrari de curatare, toaletare si intretinere a intregii suprafete. Ulterior, s-a aplicat o folie anti-buruieni, peste care s-a aplicat scoarta decorativa si piatra ornamentala. In aceasta etapa s-au aplicat tratamente de fertilizare a solului si tratamente fito-sanitare pentru labirintul verde din Buxus sempervirens.

Pentru facilitarea intretinerii zonei, Secom® a donat Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” unelte, ingrasamant si echipamente pentru irigatie.

In cadrul proiectului au fost aduse cateva specii noi de plante si au fost etichetate. Astfel, vizitatorii pot afla denumirile plantelor, originea si beneficiile pentru sanatate. Cele peste 300 de specii de plante sunt segmentate in functie de actiunea terapeutica, in 26 de sectoare. Astfel, bucurestenii pot vedea care sunt plantele care sustin sistemul imunitar, cardiovascular sau care au traditie in realizarea cosmeticelor naturale.

„O gradina se creste si ingrijeste. Suntem pentru al doilea an alaturi de Gradina Botanica Bucuresti si incercam sa ne respectam angajamentul pe care ni l-am luat anul trecut, atunci cand am lansat proiectul „Gradina cu Remedii”. Intr-o lume grabita, in care stresul este la cote maxime, credem ca avem si mai mare nevoie sa ne intoarcem spre natura si spre resursele pe care ni le ofera aceasta. In Gradina Botanica Bucuresti Secom® readuce in atentia publicului larg o astfel de zona”, a declarat Lucia Costea, managing partner Secom®.

Sectorul de plante medicinale si utile a fost amenajat in perioada 1886-1907, odata cu amenajarea Gradinii Botanice in soseaua Cotroceni. Zona se distinge prin forma unica data de labirintul verde, design-ul inedit realizat printr-un gard viu din Buxus sempervirens si speciile de plante medicinale din flora spontana.

„De-a lungul celor aproximativ 130 de ani de existenta sectorul de plante medicinale si utile nu si-a modificat structura. Poate doar tipurile si numarul de specii gazduite. Cu siguranta a avut perioade mai bune si perioade mai putin bune. Am primit cu bucurie propunerea Secom® de revitalizare a sectorului, iar dupa cei doi ani de colaborare putem spune ca nu am gresit deloc pentru ca astazi „Gradina cu Remedii” are o alta infatisare, ” a declarat prof. univ. dr. Paulina Atanasiu, Directorul Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza" Bucuresti.

„Gradina cu Remedii” este amplasata in proximitatea serelor si poate fi vizitata zilnic intre orele 8.00 - 20.00 (perioada (16 martie – 15 octombrie) si intre orele 9.00-17.00 (16 octombrie – 15 martie).

Despre Secom®

Secom® este compania romaneasca, lider de autoritate in solutii de medicina integrativa pentru un stil de viata sanatos. Compania este specializata in importul, distributia si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete (suplimente alimentare si cosmetice naturale).

Secom® a facut pionerat, fiind prima companie care a introdus pe piata romaneasca ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante si ingrediente inovatoare precum colostru, glutation, resveratrol, 5-HTP, NADH, D-riboza, GABA, sau L-ornitina.

Compania este importatorul exclusiv in Romania al brand-urilor Andalou Naturals, Solaray®, KAL®, ChildLife® Essentials, Jarrow Formulas®, Nature’s Way®, Boerike&Tafel®, China-Japan Feida Union®, Essiac® Mushroom Winsdom®, Life-Flo®, producatori de top din SUA, recunoscuti datorita formulelor inovatoare.

In prezent, portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 250 de suplimente alimentare naturale si aprox. 100 de cosmetice naturale, o mare parte unice pe piata din Romania.

Produsele Secom® sunt disponibile in peste 8000 de farmacii si magazine cu profil naturist la nivel national, precum si in cele 12 magazine Secom® din Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Sibiu si Timisoara.

Urmatorul articol