📢10% reducere la 150 lei sau 20% la 250 lei cheltuiti

Trucuri sa sporesti inteligenta copilului tau

Trucuri sa sporesti inteligenta copilului tau

Copiii incep sa invete imediat ce se nasc. Ei observa tot ceea ce ii inconjoara si analizeaza constant informatiile pe care le primesc de la mediul exterior. Astfel, le este stimulata inteligenta nativa, iar activitatea cerebrala intensa duce la dezvoltarea si intarirea conexiunilor la nivelul creierului. Iata cateva trucuri utile pentru stimularea gandirii la copii.

Cuprins

Citeste-i povesti de cand este bebelus
Aveti grija la felul in care vorbiti copilului
Ajuta-l la rezolvarea temelor
Da-i liber la socializare
Pure DHA contribuie la dezvoltarea inteligentei copiilor

Citeste-i povesti de cand este bebelus

Puteti porni conversatii pe baza lor, il poti ajuta pe copil sa faca diferenta dintre bine si rau si ii stimulezi vorbirea si imbogatirea vocabularului. De asemenea, il ajuta pe copil sa inteleaga vorbirea simbolica si, la randul lui, sa isi dezvolte abilitatile de povestitor.

Aveti grija la felul in care vorbiti copilului

In preajma copiilor trebuie sa vorbesti intotdeauna corect gramatical si fara “scapari”, fara te bazezi pe faptul ca nu sunt atenti si ca nu vor prelua in propriul lor vocabular cuvinte nepotrivite. Mai mult, trebuie sa ai grija ca atunci cand ei vorbesc incorect, sa-i corectezi si sa nu preiei in propriul tau vocabular cuvintele rostite gresit de copil. Altfel risti sa il incurajezi sa nu mai faca eforturi pentru a vorbi corect si sa considere ca se poate face foarte bine inteles si astfel. Iar cum vorbirea este esentiala pentru dezvoltarea creierului, este foarte important sa incurajezi atat vorbirea corecta, cat si efortul copilului de a-si imbunatati vocabularul si de a comunica intr-un mod complex si nuantat.

Ajuta-l la rezolvarea temelor

Chiar daca nu iti cere ajutorul, fii disponibil sa-ti ajuti copilul la rezolvarea temelor. Scolarii de varste mici pot crede ca stiu sa rezolve anumite exerctii dar, de fapt, sa greseasca. In acest fel rateaza fixarea unor cunostinte de baza, iar lacunele acestea ii vor urmari foarte mult timp. De aceea, este mai bine sa-l ghidezi sau, daca intr-adevar observi ca se descurca singur, sa te uiti doar la final peste teme, ca sa te asiguri ca sunt rezolvate corect. Daca exista greseli, corecteaza-le impreuna cu copilul si explica-i cu calm tot ce este necesar sa stie astfel incat sa poata rezolva singur un exercitiu similar.

Da-i liber la socializare

Copiii care au frati au inteligenta emotionala mai bine dezvoltata si sunt mai abili in relatiile sociale. Se imprietenesc mai usor cu alti copiii si isi mentin in mod firesc o retea active de “relatii”. De aceea, este important ca in cazul in care nu are frati sau surori, sa iti lasi copilul sa socializeze. Acest lucru te implica in mod direct fiindca mai multi copii in casa, sunt o responsabilitate in plus si trebuie supravegheati cu discretie. Dar jocul si interactiunea cu alti copii sunt foarte importante pentru dezvoltarea psiho-emotionala a copiilor, de aceea este obligatoriu sa incurajezi astfel de activitati.

Pure DHA contribuie la dezvoltarea inteligentei copiilor

Pure DHA (gust de portocale/mango), 90 de capsule gelatinoase moi, de la Secom®, contribuie la mentinerea functiei normale a creierului si la dezvoltarea inteligentei copiilor prin contributia sa la imbunatatirea performantelor cognitive, de concentrare si de memorare. Produsul contine acizi grasi Omega 3 derivati din peste. Pure DHA contribuie la reducerea neatentiei, creste concentrarea celor mici in activitati zilnice, in timpul procesului de invatare si, implicit, amelioreaza problemele de folosire a limbajului, dificultatile de scriere si de socotit, precum si pe cele de coordonare. Produsul contine acid docosahexaenoic, un acid gras esential pentru dezvoltarea si functionarea normala a creierului fatului, copilului mic si pe durata intregii vieti. Pure DHA ajuta de asemenea la mentinerea sanatatii sistemului osos, la absorbtia si la utilizarea normala a calciului si fosforului si la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange. De asemenea, produsul contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si la functionarea normala a sistemului imunitar.Pure DHA este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si de Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele trei magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Produse recomandate


  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    89,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare