❤️De dragobete ai 24% reducere la cos de minim 350 lei

Rolul medicinei functionale in imbunatatirea vietii pacientilor cu boli cardiovasculare

Rolul medicinei functionale in imbunatatirea vietii pacientilor cu boli cardiovasculare

Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom® vine in intampinarea dorintei oamenilor de a beneficia de tratamente naturale profesioniste, eficiente si personalizate, prin aplicarea principiilor medicinei functionale si integrative.

Medicina functionala si integrativa se ba­zeaza pe analiza holistica a pacientului. Ea identifica si trateaza cauzele, nu doar simptomele bolilor, elaboreaza tratamen­te personalizate, stabilieste o relatie de parteneriat terapeutic intre pacient si me­dic si stimuleaza o atitudine preventiva si proactiva fata de sanatate din partea pacientului.

TRATAM OMUL BOLNAV, NU BOALA UNUI OM

In Centrul de Medicina Functionala si Integrativa Secom®, ne concentram pe intelegerea particularitatilor fiecarui pacient, pentru a-i oferi solutii persona­lizate de tratament si nu retete standard. Programele de tratament bazate pe fito­terapia stiintifica sunt complementare si integrate sigur si eficient celorlalte trata­mente urmate de acesta. Medicii Centru­lui considera organismul ca fiind un in­treg, nu un ansamblu de organe indepen­dente. De aceea, elaboreaza tratamentele naturale si recomandarile nutritionale pe baza evaluarii holistice a pacientului.

EVALUAREA HOLISTICA

In cadrul evaluarii holistice a pacientilor cu risc cardiovascular sunt analizate:

# istoricul medical al pacientului si al familiei sale;
# factorii de risc cardiovascular spe­cifici acestuia;
# simptomele pe care le acuza paci­entul;
# tratamentele urmate de acesta;
# atitudinea fata de boala a pacientului;
# regimul alimentar (care i-ar putea afecta sanatatea);
# modificarile structurale ale organe­lor cu ajutorul ecografiilor efectuate in cadrul Centrului sau/si a analizelor ima­gistice prezentate de pacient.

PROGRAMELE DE TRATAMENT COMPLEMENTAR

Medicii Centrului Secom® aleg, dozeaza si etapizeaza administrarea produ­selor naturale pe baza celor mai noi descoperiri in domeniul fitoterapiei, a indicatiilor literaturii de specialitate, a rigorilor stiintei medicale si a cazului concret al pacientului. Evaluarea facto­rilor de risc cardiovascular si reducerea acestora sunt cruciale pentru preventia si tratarea BCV.

Principalele tinte terapeutice ale progra­melor de tratament in cazul pacientilor cu risc cardiovascular sunt:

1 reducerea inflamatiei, prin mentinerea nivelurilor sanatoase ale unor markeri inflamatori (precum IL-1b, TNF-α si CRP), produsi de un raspuns imun dezechilibrat;
2 imbunatatirea metabolismului lipi­dic, prin reducerea biosintezei colestero­lului si cresterea degradarii colesterolu­lui la acizi biliari;
3 reducerea nivelului colesterolului total, a trigliceridelor si a colesterolului LDL („colesterolul rau”) si mentinerea ra­portului LDL-colesterol/HDL-colesterol („colesterolul bun”) la valori normale;
4 mentinerea glicemiei in limite nor­male si reducerea complicatiilor vascu­lare asociate diabetului, prin cresterea sensibilitatii celulare la insulina si redu­cerea formarii produsilor de glicare avan­sata – AGE (ex.: hemoglobina glicata);
5 mentinerea tensiunii arteriale in limite normale si protejarea sistemului vascular prin reducerea calcificarii ar­terelor si a fragilitatii capilarelor, prin mentinerea relaxarii si elasticitatii vasculare si a functiei endoteliale, prin imbunatatirea tonusului venos, a fluxu­lului sanguin, venos si limfatic si scade­rea nivelului homocisteinei;
6 reducerea riscului de formare a trom­bilor, prin inhibarea agregarii plachetare si cresterea activitatii fibrinolitice;
7 sustinerea sanatatii si functiei cardiace, prin cresterea aportului de acizi grasi (sursa principala de energie metabolica pentru muschiul inimii) si imbunatatirea transferulului acestora in mitocondrii, prin imbunatatirea fluxului sanguin si a oxigenului miocardic, prin sustinerea functiei mitocondriilor din miocite de generare a energiei – ATP;
8 protectia antioxidanta a endoteliului vascular si a miocardului, prin reducerea stresul oxidativ indus de radicalii liberi;
9 mentinerea unei microbiote digestive sanatoase, care poate contribui la sca­derea in greutate, in cazul pacientilor supraponderali sau obezi, si la regla­rea glicemiei, a tensiunii arteriale si a inflamatiei, prin modificari ale acizilor grasi cu lant scurt si ale acizilor biliari si prin reducerea sintezei unor metaboliti microbieni implicati in ateroscleroza;
10 imbunatatirea capacitatii organis­mului de adaptare la factorii de stres acut si cronic si acordarea de suport in reducerea unor comportamente asociate stresului (fumat, consum de alcool in ex­ces, consum alimentar nesanatos), care pot duce la valori ridicate ale colestero­lului si trigliceridelor.

Dezechilibrele hormonale, hiperurice­mia, bolile autoimune, sindromul de apnee obstructiva de somn, tulburarile psihoemotionale, boala renala cronica, tratamentul chimioterapic sau radiotera­pic, steatoza hepatica nonalcoolica sunt factori de risc care pot fi de asemenea abordati in tratamentele naturale perso­nalizate.

NUTRITIA FUNCTIONALA SI INTEGRATIVA

Nutritia are un rol major in prevenirea si/sau reducerea cauzelor si a manifes­tarilor BCV. Consilierea nutritionala oferita de Centrul Secom® ajuta la:

# mentinerea greutatii corporale si a tesutului adipos abdominal in limite normale;
# adoptarea unor obiceiuri alimenta­re sanatoase, care sa asigure un aport adecvat de vitamine, minerale, pro­teine, carbohidrati si fibre, necesare mentinerii sanatatii cardiovasculare.

Oferim mai mult decat un plan ali­mentar sau diete standardizate – ela­boram programe de nutritie pe criterii stiintifice, flexibile, personalizate.

MONITORIZARE CONSTANTA

Dupa consultatia initiala, medicul stabileste, pentru fiecare pacient, un program de monitorizare. Monitori­zarea este necesara pentru analizarea evolutiei starii de sanatate in urma tra­tamentelor recomandate si adaptarea acestora la evolutia starii pacientului si a obiectivelor terapeutice propuse.

Poate apela la de serviciile CentruluiSecom® orice persoana care are o atitudine preventiva fata de propriul organism si care doreste sa traiasca sanatos, dar si persoanele care sufera de boli acute sau cronice.

referinte:

1. Personalized Medicine in Cardiovascular Diseases – www.ncbi.nlm.nih.gov
2. Herbal Medicine for the Treatment of Cardiovascular Disease – jamanetwork.com
4. Gut Microbiota in Cardiovascular Health and Disease – www.ncbi.nlm.nih.gov

AVANTAJELE CENTRULUI SECOM®

* Avem peste 18 ani de experienta in fito­terapia stiintifica si suntem primul Centru de consultanta care a introdus in Romania acest concept;
* Peste 19.000 de pacienti au avut evolutii favorabile sub tratamentele recomandate;
* Echipa medicala cu experientain domeniul medicinei functionalesi integrative;
* Servicii medicale de calitate: fitoterapie stiintifica, nutritie functionala si integrativa, ecografie;
* Peste 300 de tipuri de suplimente alimentare naturale de calitate superioara din portofoliul Secom®, care permit elabo­rarea de tratamente naturale pentru o gama larga de afectiuni;
* Suport informational si educational necesar pacientului pentru a-si intelege problemele de sanatate si beneficiile pro­gramelor de tratament recomandate.

Studii de caz centru de medicina functionala si integrativa secom

CAZUL 1 – SINDROM METABOLIC, CARDIOPATIE ISCHEMICA

Varsta: 71 de ani
Sexul: Feminin

Simptomatologia cu care se prezinta la Centrul Secom®: In mai 2013, pacienta s-a prezentat cu hipertensiune arteriala, obezitate, diabet zaharat tip 2, ateromatoza, tromboza venoasa, sindrom inflamator, dislipidemie (hipercolesterolemie, hiperglicemie), citoliza hepatica, hiperuricemie si proteinurie.

Alte afectiuni ale pacientei: Neoplasm mamar, lupus eritematos sistemic, sindrom Sjögren.

Aspecte privind tratamentul: La prezentarea in Centru, pacienta urma tratamente alopate pentru inhibare hormonala, imonosupresie si pentru celelalte patologii existente.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: Au vizat imbunatatirea metabolismului lipidic si glucidic, a tensiunii arteriale si a functiilor hepa­to-renale. Conform studiilor, un istoric de boli au­toimune creste riscul de aparitie a cancerului, la fel si unele tratamente pentru afectiuni precum lupusul. Astfel, tratamentele naturale recoman­date s-au bazat pe abordarea complexa a afectiunilor pacientei si au fost atent integra­te celor alopate. Aceste tratamente au inclus produse naturale avansate: Pomegranate, trans - Pterostilbene 50mg, IP6 500mg, Calcium Com­plex Bone Formula, L-Carnosine 500mg, Krill Oil, Glucose Optimizer®.

Rezultate: S-au constatat: remisia afectiunii oncologice, imbunatatirea sanatatii osteo-ar­ticulare, ameliorarea simptomatologiei cardi­ovasculare si autoimune. Pacienta urmeaza si in prezent tratamente de intretinere in Centrul Secom®.

CAZUL 2 – TENSIUNE ARTERIALA OSCILANTA, ARITMIE

Varsta: 64 de ani
Sexul: Feminin

Simptomatologia cu care se prezinta la Centrul Secom®: In august 2019, pacienta s-a prezentat cu hipertensiune arteriala, aritmii, sindrom depresiv, exces ponderal.

Alte afectiuni ale pacientului: Hepatita autoimu­na, tiroidita Hashimoto; ecografia abdominala

efectuata in Centrul Secom® a aratat steatoza hepatica.

Antecedente heredo-colaterale: Mama – infarct miocardic acut; tatal – cancer la vezica urinara; bunica – cancer la ficat.

Aspecte privind tratamentul: Pacienta urmeaza multiple tratamente alopate, fara ameliorarea simptomelor.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: Au vizat imbunatatirea tensiunii arteriale si a rit­mului cardiac prin echilibrarea sistemului neuro­vegetativ; imbunatatirea starii psihice; reducerea steatozei si sustinerea capacitatii ficatului de a metaboliza lipidele; imbunatatirea energiei celu­lare a organismului; echilibrarea imunitatii. Trata­mentele naturale au fost integrate celor alopate si au inclus produse ca: SAM-e 200mg, Neuro Optimizer®, Sleep Optimizer®, Lipotropic 1000 Plus™, Resveratrol Synergy®, Pure Omega-3, QH-absorb® (Co-Q10 200mg), Reishi SE 188mg.

Rezultate: In urma tratamentelor si a programe­lor de nutritie integrativa elaborate la Centrul Secom®, s-au echilibrat valorile tensiunii arteriale si a ritmului cardiac, s-au imbunatatit somnul si starea psihica. In prezent, pacienta urmeaza un tratament de intretinere in Centrul Secom®.

CAZUL 3 – HIPERTENSIUNE, INSUFICIENTA CARDIACA

Varsta: 53 de ani
Sexul: Feminin

Simptomatologia cu care se prezinta la Centrul Secom®: Pacienta s-a prezentat in august 2020 cu hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie si hiperuricemie, insuficienta cardiaca, obezitate, anxietate, simptome de premenopauza, crestere ponderala de 10 kg in ultimul an.

Alte afectiuni ale pacientei: steatoza hepatica, uter fibromatos.

Antecedente heredo-colaterale: Mama– hipertensiune arteriala; tatal – accident vascu­lar cerebral.

Aspecte privind tratamentul: Pacienta urmea­za tratamente alopate pentru patologiile exis­tente, fara imbunatatirea valorilor tensiunii arteriale sau a profilului lipidic.

Obiectivele tratamentelor la Centrul Secom®: Au vizat reducerea tensiunii arteriale; imbunatatirea metabolismului lipidic si glucidic; imbunatatirea starii emotionale si hormonale; scaderea ponderala; mentinerea sanatatii vasculare, intestinale si a glandelor suprarenale. Pe baza evaluarii holistice a paci­entei, s-au recomandat tratamente naturale, care au inclus: Cholesterol Control with Red Yeast Rice CoQ-10 Omega-3, Acetyl L-Carnitine 500mg, D-Ribose 1000mg, Q-absorb® (Co-Q10 100mg), TMG 500mg, Synergize-Your-Gut®, Schisandra 580mg.

Rezultate: Evolutia pacientei este constant favorabila, prin imbunatatirea profilului lipidic, a tensiunii arteriale, a starii emotionale si a celei hormonale. Pacienta este monitorizata constant in Centrul Secom®.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare