Un sfert de million de euro pentru educatia copiilor, la Festivalul Brazilor de Craciun 2015

Un sfert de million de euro pentru educatia copiilor, la Festivalul Brazilor de Craciun 2015

Salvati Copiii a colectat fonduri in valoare de aproximativ 250 000 de euro cu prilejul unei noi editii a Festivalului Brazilor de Craciun. Cea de a 15-a gala a avut loc pe 10 decembrie, in Bucuresti.

Personalitati publice si membri ai comunitatii de business din Romania au oferit 108 100 in cadrul licitatiei pentru brazii creati de renumiti designeri romani, 4 000 de euro prin achizitia de bilete de tombola, iar alti 142 000 de euro au provenit din sponsorizarile partenerilor.

Secom® s-a implicat si anul acesta in campanie, atat in calitate de sponsor partener, cat si prin participarea la licitatia brazilor de Craciun. „Impreuna devenim, putem, realizam, miscam, schimbam. Craciunul este povestea lui ”a fi impreuna”, din dragoste, din caldura, din dor. “Impreuna” se naste uneori prea rar. “Impreuna” ramane uneori prea des un gest abstract. Dar astazi ne-am unit fortele pentru a-i ajuta pe copii.”, a declarat Irina Neacsu, creatoarea bradului Impreuna, una dintre cele doua creatii adjudecate de Secom®.

“Fondurile stranse in acest an ne vor permite sa redam si anul viitor dreptul la educatie copiilor defavorizati”, a declarat Andi Moisescu, Presedintele Salvati Copiii Romania. Fondurile vor fi folosite pentru a finanta programele educationale Educatie Prescolara, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa, in care sunt inclusi aproximativ 2.000 de copii din medii defavorizate si familiile acestora.

Prin cele 14 editii de pana acum, Festivalul Brazilor de Craciun a facilitat accesul la educatie pentru 23.260 de copii din medii defavorizate. Suma totala adunata in cadrul editiilor anterioare s-a ridicat la 3.104.100 de euro. Fondurile au fost folosite pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc si pentru prevenirea abandonului scolar in comunitatile defavorizate financiar. De asemenea, familiile lor au primit ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania.

Urmatorul articol