Secom® a lansat SECOMpedia®, o colectie de minienciclopedii pentru copii

Secom® a lansat SECOMpedia®, o colectie de minienciclopedii pentru copii

Sub sloganul „Sanatatea se invata din copilarie”, Secom® lanseaza SECOMpedia®, proiect educational care cuprinde o colectie de minienciclopedii despre sanatate. Proiectul are ca scop sa ofere copiilor, prin intermediul parintilor, o calatorie prin universul corpului uman, sa explice mecanismele de functionare ale anumitor sisteme de organe si ce se intampla daca apar anumite carente, dezechilibre sau disfunctii. Pentru ca perceperea corecta a propriului corp si cunoasterea proceselor care-i asigura functionarea sunt un pas important pentru sanatate, SECOMpedia® isi propune sa implice copiii, astfel incat acestia sa inteleaga nevoile corpului lor si sa dezvolte un comportament responsabil fata de propria sanatate. SECOMpedia® implica in procesul de cunoastere copiii si parintii, ultimii avand un rol esential in dezvoltarea unei relatii dintre copil si sanatatea acestuia.

Colectia SECOMpedia® a fost realizata in parteneriat cu Editura Litera si include cinci minienciclopedii, cu teme distincte, riguros documentate, si se adreseaza copiilor cu varste intre trei si zece ani. Enciclopediile sunt elaborate intr-o maniera accesibila, imbina ludicul cu stiinta si cuprind scheme demonstrative, jocuri, teste si informatii din realitatea imediata, astfel incat copilul sa se identifice mai usor cu ideile transmise.

Titlurile incluse in proiect sunt:
SISTEMUL IMUNITAR in lupta cu musafirii nepoftiti – explica copiilor care sunt fortele de aparare a organismului, ce sunt agentii patogeni, cum se manifesta o raceala sau de ce este important sportul si alimentatia pentru a ne mentine sanatosi.

CREIERUL, o masinarie incredibila – ofera informatii despre cum functioneaza creierul, din ce este compus acesta, ce este invatarea, concentrarea si memoria, dar si de ce este important somnul pentru buna functionare a sistemului nervos.

CALCIUL, MAGNEZIUL, ZINCUL si alti prieteni ai oaselor noastre – este o enciclopedie dedicata sistemului osos. Cei mici vor intelege care este rolul oaselor, de ce este important sa avem grija de coloana vertebrala, cum se regenereaza un os fracturat, de ce dintii se schimba la o anumita varsta si care este rolul mineralelor pentru mentinerea sanatatii oaselor.

PROBIOTICELE SI PREBIOTICELE, supereroii stomacului meu – este dedicata sistemului digestiv si explica procesul prin care corpul uman transforma mancarea in energie. Pornind de la povestea unui mar, copiii vor cunoaste traseul pe care acesta il parcurge prin tubul digestiv, ce se intampla in fiecare etapa a digestiei si de ce apar anumite fenomene. Totodata cei mici vor intelege cum evolueaza sistemul digestiv din momentul nasterii, ce sunt probioticele si prebioticele si de ce sunt acestea importante pentru sanatate.

FIERUL, aliatul meu pentru o sanatate de fier – explica ce este fierul si ce rol are in corp, ce probleme pot aparea din cauza lipsei de fier, dar si ce se intampla din cauza excesului de fier. De cat fier avem nevoie pentru a fi sanatosi si care sunt alimentelor bogate in fier, sunt cateva puncte pe care va invitam sa le urmariti in enciclopedie.

Ghid in universul SECOMpedia® este Zeko, reprezentarea stilizata a unui quokka, animal cunoscut datorita zambetului sau molipsitor, trasatura care l-a clasat drept cel mai fericit animal din lume. Zeko este noua mascota Secom® si va face parte din toate proiectele Secom® pentru copii. Numele Zeko este derivat din numele brand-ului Secom®, prin inlocuirea „consoanelor moi” (S si C) cu „doua consoane tari” (Z si K), adaugand astfel personajului dinamism.

Quokka face parte din familia Setonix brachyurus, este un animal marsupial de dimensiuni mici care traieste in regiunea Australiei. Pe parcursul calatoriei in universul SECOMpedia®, Zeko este cel care dialogheaza cu copiii, oferindu-le curiozitati, dandu-le sfaturi sau invitandu-i la joaca.

„SECOMpedia® este un proiect special care vine sa sustina demersul de educatie initiat de Secom®. Credem ca informarea reprezinta un pilon esential pentru sanatate, iar implicarea copiilor de la varste mici in acest proces ii poate ajuta sa dezvolte un comportament responsabil fata de propria sanatate. Enciclopediile pot reprezenta o resursa foarte buna la care pot apela parintii pentru a le explica copiilor de ce este bine sa consume anumite alimente, ce se intampla atunci cand sunt raciti sau pur si simplu sa gaseasca raspunsuri pentru avalansa de intrebari din perioada «de ce-urilor»”, sustine Lucia Costea, managing partner Secom®.

Enciclopediile SECOMpedia® se gasesc in magazinele Secom® si pe secom.ro la achizitia produselor din gama de pediatrie.

Proiectul a fost lansat in cadrul unui eveniment special, organizat la Oraselul Cunoasterii.

Partenerii evenimentului:
Mamica Urbana, blogger parinte, cu implicare activa in proiectele educationale pentru parinti; SLOOP®, smuticeala buna din fructe; Oraselul Cunoasterii, primul science center din Romania pentru copii.

Despre Secom®
Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa, care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern, si promotor al frumusetii prin produse fito-dermatocosmetice, cu ingrediente de inalta calitate.

In prezent, portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 250 de suplimente alimentare naturale si 35 de fito-dermatocosmetice, o mare parte unice pe piata din Romania.

Portofoliul Secom® include produsele a 10 producatori mari internationali, recunoscuti datorita calitatii si formulelor inovatoare. Printre cele mai cunoscute branduri din portofoliul Secom® sunt: Alive!™, Super Enzymes™, Neuro Optimizer®, SystemWell®, MSM 750mg si produsele din gama ChildLife.

Produsele Secom® sunt disponibile in peste 8000 de farmacii si magazine cu profil naturist la nivel national, precum si in cele 10 magazine Secom® din Bucuresti, Brasov, Bacau, Iasi, Ploiesti, Sibiu si Timisoara.

Compania Secom® este specializata in importul, promovarea si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete.

Urmatorul articol