Oboseala si stresul, la Maratonul de Santate Secom®, editia a doua

Oboseala si stresul, la Maratonul de Santate Secom®, editia a doua

Secom® continua seria evenimentelor din cadrul Maratonului de Sanatate si va invita luni, 21 martie, de la ora 18:30, Libraria Humanitas de la Cismigiu sa discutam despre doua conditii cu mare impact asupra sanatatii noastre –Oboseala si Stresul.

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicina de familie, competenta in naturopatie va invita la un dialog despre felul in care ne afecteaza stresul si oboseala, ce se intampla in corpul nostru atunci cand suntem stresati si cum putem gestiona cele doua probleme.

Oboseala este o stare stare care ne afecteaza functiile creierului, caracterizata prin lipsa energiei si vitalitatii. Se discuta astazi tot mai mult despre Sindromul de Oboseala Cronica, in contextul in care oboseala devine constanta. Femeile sunt de 4 ori mai afectate decat barbatii la Sindromul de Oboseala Cronica, iar boala apare in special la persoanele cu varste intre 20 si 50 de ani.

Stresul psihic este o invariabila a vietii moderne care potrivit Dictionarului de psihologie sociala reprezinta o stare de tensiune, incordare si disconfort, determinata de anumiti stimuli, agenti exteriori. Reactia de stres face parte din mecanismele de aparare ale organismului, insa atunci cand aceasta persista sau revine in mod frecvent, incep sa apara anumite probleme de sanatate.

Daca vreti sa intelegeti cele doua fenomene si care sunt solutiile pe care le puteti adopta pentru a le depasi, va asteptam la eveniment.Pentru a participa la eveniment va rugam sa va inscrieti la adresa de e-mail: victoria.donos@secom.ro. Participarea se face doar pe baza de invitatie, in limita locurilor disponibile.

Partenerii Maratonului de Sanatate Secom®: Libraria Humanitas de la Cismigiu, Mamica Urbana, Tekoneko, Profructta.

Maratonul de Sanatate Secom® este un proiect de informare care isi propune sa aduca fata in fata specialistii din domeniul medical si persoanele interesate de sanatate, intr-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul are drept scop promovarea unei atitudini responsabile fata de propriul organism si cultivarea unui comportament preventiv.

Maratonul de Sanatate Secom®cuprinde un ciclu de seminarii, desfasurate pe trei sectiuni, in care se vor aduce in prim plan o serie de probleme si comportamente care au un impact negativ asupra sanatatii, oferind o perspectiva holistica asupra acestora.


[1]http://www.cdc.gov/cfs/causes/risk-groups.html, data ultimei accesari: 16.03.2016

Urmatorul articol