25% reducere la orice produs de pediatrie din gama ChildLife!

Citeste noul numar Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa

Citeste noul numar Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa

Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa va invita, in Nr. 4, editia de iarna, sa cunoasteti in profunzime sistemul osteoarticular, structura care sta la baza corpului uman.

Va invitam sa descoperiti, in “Dosarul” editiei, sistemul osteoarticular - constructie complexa care asigura corpului mobilitate, sustinere si protectie organelor. Veti cunoaste prin ce transformari trec oasele si articulatiile noastre pe parcursul vietii, care sunt factorii si elementele care-l influenteaza si de ce resurse are nevoie pentru o buna functionare.

Aflati in rubrica “Info Util” mai multe despre una dintre suferintele acute ale omului modern - durerea de spate. Dr. Georgiana Nedelea, medic specialist ortopedie explica care sunt cauzele care determina aparitia durerilor de spate, ce probleme ar putea ascunde aceste dureri, care sunt investigatiile recomandate si la ce ar trebui sa fiti atenti pentru a evita aceste probleme.

Conf. univ. dr. Adrian Bighea, Presedintele Societatii Romane de Reabilitare Medicala explica in “Interviu” de ce este importanta miscarea pentru buna functionare a sistemului osteoarticular, care sunt problemele sistemului osteoarticular la persoanele in varsta si de ce este important sa ne adresam specialistului in reabilitare medicala cand avem o afectiune osteoarticulara.

Cum pot fi asociate tratamentele naturale in schemele de tratament alopat in cazul afectiunilor osteoarticulare explica Ana Costea, coordonatorul Centrului de Medicina Integrativa Secom®, in rubrica “Integrator”, iar in paginile dedicate “Sanatatii Copilului” aflati despre particularitatile dezvoltarii scheletului la copil de la dr. Ioan Fodor, medic primar ortopedie pediatrica si de la conf. univ. dr. Otilia Marginean, medic primar pediatrie și medic specialist endocrinologie pediatrica.

Revista Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa este un proiect de informare Secom® si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom® din Bucuresti, Brasov, Bacau, Iasi si Ploiesti si in farmaciile si magazinele cu profil naturist partenere. Detalii aici.

Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara.

Publicatia a fost lansata in martie 2015, are o aparitie trimestriala, fiecare editie fiind dedicata unei problematici de sanatate si ofera informatii pentru intreaga familie.

Cititi si:

Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa Nr. 1 – Suplimentele Alimentare de la A la Z

Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa Nr. 2 – Sistemul Nervos, Supercomputerul Corpului Uman

Perspective, Jurnal de Medicina Integrativa Nr. 3 – Sistemul Imunitar, Forta de Aparare a Organismului

Urmatorul articol