📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Maraton de Sanatate Secom®: Imunitatea familiei - transmisiune live

Maraton de Sanatate Secom®: Imunitatea familiei - transmisiune live

Experti in sanatate si educatie vor dezbate, in cadrul Maratonului de Sanatate Secom®, tema: Imunitatea familiei la intrarea in colectivitate

Maratonul de Sanatate Secom®, proiect educativ care promoveaza dialogul deschis dintre domeniul medical, educational si persoanele interesate de un stil de viata sanatos, ajunge pe 18 septembrie la Bucuresti cu o noua editie pe tema: Imunitatea familiei la intrarea in colectivitate.

Renumitul medic Valeria Herdea si mentorul educational Oana Moraru, vor aprofunda in cadrul evenimentului mecanismele de functionare ale sistemului imunitar si vor propune participantilor solutii pentru a putea face fata mai usor, in familie, atat provocarilor medicale, cat si celor emotionale si sociale, inerente la inceperea gradinitei si scolii.

Doctorul Valeria Herdea, medic primar, medicina de familie - profil pediatrie, medic formator Medicina de Familie si presedinte al Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica, cu 20 de ani de experienta in domeniu, va aborda deopotriva principii teoretice, precum cele 7 sisteme ale imunitatii, dar va oferi si recomandari, sfaturi fundamentate pentru mentinerea sanatatii familiei.

Rolul de parinte vine cu o multime de bucurii, provocari, dar si momente de revelatie odata cu constientizarea, la un nivel mai profund decat pana atunci, a importantei sanatatii pentru o viata implinita. Imunitatea, este principalul gardian al sanatatii, iar pentru a nu o destabiliza este important sa constituie in permanenta o prioritate. Cel mai bun tratament ramane profilaxia - totalitatea actiunilor noastre menite sa preintampine aparitia bolii. Sigur, stilul de viata modern vine cu o serie de provocari, dar pentru a ne pastra sistemul imunitar in armonie, este necesar sa urmam cateva principii si obiceiuri sanatoase in familie: sa avem mese regulate si echilibrate, sa ne hidratam corect, sa facem minimum 30 de minute de miscare zilnic, sa apelam la un consult clinic general minim o data pe an si, daca sunt identificate eventuale carente, prima linie de tratament ar trebui sa o constituie remediile naturale de buna calitate, abia apoi sa recurgem la medicatie de semi-sinteza sau de sinteza. Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca gandirea pozitiva, promovarea atitudinii si comportamentului empatic sau voluntariatul sunt tot atatea parghii prin care putem atinge acea stare de sanatate pe care ne-o dorim,” a declarat doamna doctor Valeria Herdea.

Oana Moraru, consultant, trainer si mentor educational cu 20 de ani experienta, ca profesor si educatoare, va vorbi despre evolutia si oportunitatile de dezvoltare cognitiva a copilului intre 0 si 10 ani, potrivit celor mai recente descoperiri neurostiintifice, despre provocarile psihologice si sociale la intrarea celor mici in colectivitate si in societate, dar si despre cum putem stimula dezvoltarea viitoare a copilului. Oana este fondatoarea platformei Vocea Parintilor, una dintre cele mai mari comunitati pentru parinti din Romania si a scolii Helikon Hub care inspira un program national de mentorat pentru cadre didactice.

Langa copii, e mai important cine suntem in interior, ce energie proiectam in jurul lor, decat ce facem sau ce spunem. Parentingul bun nu vine din tehnici, strategii, reprimari de impulsuri sau alegeri bine cantarite de cuvinte. Vine din locul acesta al abundentei, in care suntem recunoscatori pentru copiii nostri si petrecem in fiecare secunda, in sufletul nostru, sansa de a ii avea alaturi. Toate inevitabilele greseli, deviatii, nepotriviri si inadecvari in comportamentul lor – tot ce ne supara, alarmeaza sau irita – sunt sansa noastra de a le mai da un dar”, a declarat Oana Moraru.

Ioana Chicet-Macoveiciuc, autoarea binecunoscutului blog de parenting www.printesaurbana.ro si scriitoare a mai multor carti pentru copii va modera evenimentul si va avea rolul important de facilitator al dialogului dintre experti si parinti, pentru a puncta aspectele cheie ale temelor abordate de vorbitori.

Despre Maratonul de Sanatate Secom®

Maratonul de Sanatate este un proiect de informare Secom® care isi propune sa aduca fata in fata specialistii din domeniul medical si educational si persoanele interesate de un stil de viata sanatos, intr-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul are drept scop promovarea unei atitudini responsabile fata de propriul organism si cultivarea unui comportament preventiv.

Urmatorul articol