Trendsetter pe piata suplimentelor alimentare

Trendsetter pe piata suplimentelor alimentare

Lider de autoritate in solutii de medicina integrativa, care raspund nevoilor unui stil de viata sanatos al omului modern, Secom® sustine administrarea informata si responsabila de produse naturale pentru sanatate, incurajeaza promovarea unei atitudini responsabile fata de propriul organism si cultivarea unui comportament preventiv.

Inovatia este un element definitoriu al ADN-ului Secom®. Astfel, inca de la inceput, in 2004, pe cand punea bazele pietei de supli­mente alimentare in Romania, compania s-a remarcat prin activitati de pionierat, introdu­cand noutati absolute la acea vreme, ce au ajuns astazi con­cepte si ingrediente cu notorie­tate in domeniu.

DE LA FITOTERAPIA TRADITIONALA LA FITOTERAPIA STIINTIFICA

Desi fitoterapia se bucura de o mare popularitate in Romania, aceasta era vazuta pana de cu­rand mai degraba ca tinand de practici traditionale, transmise in cadrul familiei. Secom® si-a asumat, in urma cu 15 ani, o res­ponsabilitate uriasa, dar nece­sara, aceea de informare si edu­care a consumatorilor romani, pornind de la clarificarea con­ceptelor de baza ale fitoterapiei stiintifice pana la avantajele acesteia. In ultimele decenii, tot mai multe studii efectuate dupa criterii stiintifice stricte releva efectele benefice ale tratamen­telor complementare bazate pe produse naturale. Incepand cu 2004-2006, Secom® a adus in Romania astfel de produse ino­vatoare – ciuperci medicinale, colostru, glutation, 5-HTP, resve­ratrol, GABA, L-citrulina, prima gama de suplimente special creata pentru sanatatea copii­lor de medici pediatri, ChildLife® Essentials, – care intre timp au devenit familiare nu doar medi­cilor si farmacistilor, ci tuturor consumatorilor. De asemenea, concepte complexe, precum ex­tract standardizat sau medicina integrativa, au beneficiat de promovarea Secom® pentru a-si croi drum spre recunoasterea in vocabularul curent al romanilor preocupati de programe com­plementare de tratament.

IN SINCRON CU PIATA INTERNATIONALA

Conceptul de medicina functionala si integrativa

Inca din 2004, Secom® aduce produse inovatoare, multe dintre ele unice pe piata loca­la, pe care compania le pune la dispozitia romanilor. Aflate in trend-urile internationale din ultimii ani, ingrediente inovatoare precum shilajit si citrus bergamot sunt pro­puse de Secom® in Romania in acelasi moment in care sunt utilizate si in alte tari. Shilajit este un compus or­gano-mineral care se gaseste la altitudini mari, in special in Muntii Himalaya. Este fo­losit in medicina ayurvedica pentru mentinerea vitalitatii si pentru proprietatile sale adaptogene (sustine capaci­tatea organismului de adap­tare si normalizeaza functiile metabolice in situatii foarte solicitante). Si Citrus berga-mot este tot mai apreciat. Citrus bergamia este o planta originara din Asia, folosita in medicina traditionala italiana pentru ameliorarea febrei, dar si pentru proprietatile sale antibacteriene, antifungice si antioxidante. Astazi, extracte­le din fruct se folosesc, im­preuna cu alte ingrediente, pentru efectul pe care il au in imbunatatirea profilului lipidic (mentine in limite normale colesterolul si tri­gliceridele).

Dr. Radu Tincu medic primar ATI

O alta noutate introdusa de Secom® pe piata din Romania este Cognizin, forma patentata de citico­lina, sustinuta prin studii clinice cu semnificatie statistica, pentru sprijini­rea abilitatilor mentale, sustinerea capacitatii de memorare si concentrare si sporirea atentiei. Cerce­tatorii de la Brain Imaging Center din Boston au publicat efectele pozitive ale Cognizin-ului asupra memoriei si atentiei. Acest ingredient studiat clinic si patentat de Kyowa Hakko Bio (KQ™ – Kyowa Quality) din Japonia, unul dintre principalii jucatori in domeniul cercetarii stiintifice, se regaseste la Secom® in produsul Neuro Optimizer®, ce ofera sprijin sistemului nervos prin formula care asociaza Cognizin (Citidina 5-difosfocolina) cu Acetil L-Carnitina, L-Glutamina, Taurina, Fosfatidicolina, Fosfatidilserina si Acid Alfa Lipoic – ingrediente cu proprietati superioare pen­tru sanatatea sistemului nervos.

Nu doar suplimentele ali­mentare de la Secom® stau sub semnul inovatiei, ci si cosmeticele naturale. Pro­dusele din gama Andalou Naturals ofera o perspec­tiva unica in intarzierea procesului natural de im­batranire a pielii, utilizand celule stem din plante si fructe. Numite si celule „universale”, celulele stem din plante sau fructe au capacitatea de a se adapta la activitatea proprie a ce­lulelor pielii, sprijinind pro­cesul lor de regenerare.

STUDII SI CERCETARI STIINTIFICE

Dincolo de studiile si cerce­tarile stiintifice derulate de producatorii internationali, Secom® realizeaza si pro­priile studii observationale in parteneriat cu doctori si institutii medicale de renume din Romania, pe mai multe produse din portofoliu. Printre acestea mentionam studiul pe Neu­ro Optimizer® realizat in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni” din Bucuresti sub coordo­narea Prof. Univ. dr. Gelu Onose si Dr. Cristina Popes­cu si studiul randomizat controlat pe Colostrum with Probiotics realizat de Dr. Mihaela Balgradean in cadrul Sectiei de Nefrologie Pediatrica a Spitalului Cli­nic de Urgenta pentru Copii „M. S. Curie” din Bucuresti, ale caror rezultate confir­ma beneficiile produselor Secom® in practica curenta.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare