Secom a lansat ”Gradina cu remedii”

Secom a lansat ”Gradina cu remedii”

Secom® a inaugurat astazi Gradina cu remedii, cea mai importanta initiativa de CSR a companiei, in cadrul unui eveniment organizat in Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” din Bucuresti. Incheiat prin intermediul unui parteneriat pe termen lung cu Gradina Botanica, proiectul ”Gradina cu remedii” consta in amenajarea completa a sectorului de plante medicinale si utile din Gradina Botanica si imbunatatirea colectiei de specii. Prin aceasta initiativa, compania si-a luat angajamentul de a contribui la cresterea gradului de informare privind rolul plantelor pentru sanatate, prin amenajarea unui spatiu cu zeci de specii de plante medicinale, deschis publicului larg, studentilor si elevilor.

Prima etapa a proiectului a cuprins lucrari de toaletare a labirintului verde, format din Buxus Sinensis, care delimiteaza zonele cu plante, precum si o serie de lucrari de curatare si amenajare a spatiului. Terenul a fost acoperit cu o membrana anti-buruieni si decorat ulterior cu un strat de mulch, menit sa asigure o protectie suplimentara impotriva plantelor daunatoare si sa contribuie la pastrarea umiditatii. In plus, toate plantele din cadrul ”Gradinii cu remedii” au fost etichetate, astfel incat vizitatorii sa identifice mult mai usor specia si aria terapeutica pentru care fiecare planta este benefica. In total, anul acesta a fost amenajat un procent de aproximativ 60% din suprafata totala de 1800 mp a sectorului denumit ”Gradina cu remedii”.

In etapa de amenajare urmatoare, planificata sa inceapa in primavara anului 2017, Secom ® va continua sa sustina lucrarile pentru restul suprafetei si va acorda suport necesar pentru extinderea colectiei cu noi specii de plante medicinale.

Sectorul de plante medicinale si utile a existat inca din anul 1886, din momentul in care Gradina Botanica din Bucuresti a fost amenajata in spatiul din Soseaua Cotroceni. Design-ul sau, sub forma unui labirint, este la fel de vechi precum sectorul in sine. In prezent, peste 300 de specii de plante sunt in acest sector (plante medicinale si plante utile), toate grupate in 26 de segmente, in functie de aria terapeutica sau domeniul in care pot fi folosite, de exemplu: plante pentru afectiunile sistemului cardiovascular, plante pentru metabolism si nutritie, plante pentru imunitate sau plante utilizate in industria cosmetica.

“Gradina cu remedii” este deschisa publicului larg si va putea fi vizitata de toti cei care sunt curiosi sa descopere plantele cu rol important pentru sanatatea si viata noastra, de zi cu zi. Aceasta este amplasata in spatele serelor.


Urmatorul articol