-20% la achizitii de 250 de lei | -10% la achizitii de 150 de lei

#Cum sa ne pastram inima sanatoasa

#Cum sa ne pastram inima sanatoasa

#Cum ne pastram inima sanatoasa

Sanatatea inimii este cheia pentru o viata sanatoasa, lunga si fericita. De aceea, ingrijirea acesteia ar trebui sa inceapa in tinerete si sa continue pe tot parcursul vietii. Chiar daca varsta sau ereditatea nu pot fi modificate, cea mai mica schimbare in modul de viata poate imbunatati sanatatea inimii si poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

In cea mai noua editie a revistei Perspective aflam informatii esentiale despre: factorii de risc ale celor mai frecvente afectiuni cardiovasculare, care sunt simptomele unui infarct sau ale unui accident vascular cerebral. Totodata, in editia Perspective cu numarul 22 sunt oferite informatii despre tratamentele bolilor cardiovasculare prin aplicarea principiilor medicinei integrative si a cardiologiei metabolice, in care rolul dietei, stilului de viata si al suplimentelor alimentare nutritive este foarte important.

Fragmente din revista Perspective nr 22:

Influenta sistemului imunitar asupra sistemului cardiovascular

Cercetari efectuate in ultime­le decenii asociaza din ce in ce mai mult afectiunile cardiovasculare cu raspun­sul inflamator al sistemului imunitar, care produce in exces citokine proinflama­torii (TNF-α, IL-2, IL-6, IL-17). Pe termen scurt, inflamatia este necesara reducerii lezi­unilor si refacerii tesuturilor afectate. Pe termen lung insa, contribuie la rigidizarea vasculara, care provoaca hipertensiune si accelereaza dezvoltarea aterosclerozei. (p. 05)

Sindromul metabolic – principala cauza a sistemului cardiovascular

Sindromul metabolic este termenul medical pentru un grup de tulburari ale metabolismului care cresc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si diabet zaharat tip 2. Sindromul metabolic a fost descris prima data in 1988, de catre medicul american Gerald Reaven, care l-a numit „sindromul X” metabolic.

Descoperim cum putem diagnostica corect acest tip de sindrom, dar si complicatiile acestuia daca nu este tratat la timp. (Info util p. 06-07)

Cum ne pastram inima sanatoasa

Aflam informatii esentiale despre sistemul cardio vascular, functiile acestuia, dar si care sunt cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare, precum si factorii de risc pe care trebuie sa ii tinem sun control pentru a ne bucura de o inima sanatoasa si de o viata cat mai lunga. (Articol principal p.08-15)

Accidentul vascular cerebral – nu este un accident

Termenul mai potrivit pentru a-l descrie este „atac de creier”, similar cu „atac de cord”. Accidentul vascular cerebral este a treia cauza de deces la nivel Mondial.

Aflam care sunt tipurile de AVC si care sunt simptomele prin care il putem recunoaste pentru a actiona eficient. (Info Util p.16-17)

Medicii Centrului de Medicina Functionala si Integrativa Secom® dezvaluie adevarul din spatele conceptiilor gresite si al miturilor legate de afectiunile cerebro si cardiovasculare si raspund celor mai frevente intrebari ale pacientilor referitoare la aceste afectiuni. ( Info Util p. 27)

„Perspective – Jurnal de Medicina Integrativa” este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®. Revista poate fi citita online pe Secom.ro.

Urmatorul articol