-20% la achizitii de 250 de lei | -10% la achizitii de 150 de lei

#Alergiile – de la disconfort temporar la afectiuni cronice

#Alergiile – de la disconfort temporar la afectiuni cronice

Conform Organizatiei Mondiale a Alergiilor, in Europa, alergiile sunt cea mai frecventa boala cronica, iar previziunile arata ca, pana in 2025, jumatate din populatia Uniunii Europene va dezvolta una sau mai multe alergii.


In tara noastra, rinita alergica este afectiunea alergica cu cea mai mare prevalenta, afectand un sfert dintre romani, dar si intolerantele alimentare au o incidenta in crestere.

In cea mai noua editie a revistei Perspective – cu numarul 23 - toata atentia se indreapta catre alergiii, pentru a intelege mai bine cum se declanseaza, care sunt cele mai frecvente tipuri de alergii si cum le putem tine sub control. De asemenea, vom afla care este calendarul pe anotimpuri al alergenilor, astfel incat sa ii putem evita si sa putem gestiona cat mai bine reactiile induse de acestia.

Fragmente din revista Perspective nr. 23:

Calendarul alergenilor


Chiar daca perioada in care alergiile se manifesta cel mai intens incepe primavara si se termina toamna, iar anotimul rece este considerat unul mai linistit din acest punct de vedere, diferite tipuri de alergii (alimentare, cauzate de praf si acarieni, de poluare sau animalele de companie) se pot manifesta de-a lungul intregului an. (Info util p. 6-7)

Alergiile – de la disconfort temporar la afectiuni cronice

Afla informatii esentiale despre alergii, care este mecanismul lor de producere, dar si factorii de risc pe care trebuie sa ii avem in vedere pentru a le putea tine sub control. (Articol principal p.8-14)

Alergiile si intolerantele alimentare in crestere accelerata

Alergia alimentara este o reactie imediata a sistemului imunitar, aparuta dupa consumul anumitor ali¬mente, in timp ce intoleranta alimentara este o reactie non-imunitara a organismu-lui la anumite alimente, care se manifesta in special la ni¬velul sistemului digestiv.
Descoperim cum putem diagnostica corect aceste afectiuni, dar si care este rolul sistemului gastrointestinal in alergiile alimentare. (Info util p. 16-19)

Mituri demontate despre alergii

Igiena excesiva favorizeaza aparitia alergiilor la copii? Alimentele cu potential alergenic devin mai putin periculoase prin preparare termica? Descoperim ce spun specialistii alergologi si studiile recente despre cateva dintre cele mai vehiculate mituri despre alergii. Info Util p.15)

Suplimente alimentare inovatoare pentru sustinerea persoanelor alergice

In portofoliul complex Secom, care include peste 300 de suplimente alimentare, se regasesc si produse care pot fi administrate in cazul alergiilor si intolerantelor alimentare. Acestea contin ingrediente naturale, certificate si documentate stiintific, ce pot ajuta atat in reducerea factorilor favorizanti, cat si a manifestarilor afectiunilor alergice.

„Perspective – Jurnal de Medicina Integrativa” este prima publicatie din Romania care ofera o viziune holistica asupra sanatatii, prin asocierea perspectivei medicinei alopate cu medicina complementara. Revista a fost lansata in martie 2015, apare trimestrial, si se distribuie gratuit in reteaua de magazine Secom®. Revista poate fi citita online pe www.secom.ro 

Urmatorul articol