DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Soc

Date generale

Socul (Sambucus nigra) este o specie de arbust de 4-5 m, originar din Europa, ale carui scoarta, frunze, flori, fructe si extract din radacina sunt folosite ca adjuvant in ameliorarea simptomatologiei din diverse afectiuni, datorita continutului bogat in antioxidanti (flavonoide, vitamina A, vitamina C).

Directii de recomandare

Raceala si gripa: socul contribuie la ameliorarea duratei si severitatii simptomelor manifestate in episoadele de gripa si raceala, prin reducerea congestiei nazale, a puseelor de tuse si a secretiilor mucoasei; de asemenea, poate fi folosit ca adjuvant in terapia rinitelor alergice sau a virusului gripal tip A(H1N1).

Sinuzita: studiile au demonstrat eficacitatea administrarii produselor pe baza de soc, alaturi de terapia cu antibiotice si decongestionante, in sinuzita bacteriana.

Stimularea sistemului imunitar: socul are rol in terapia profilactica a unor afectiuni; cresterea nivelului de antioxidanti duce la stimularea sistemului imunitar al organismului.

Alte directii: efect antipiretic, diuretic.

Preparate farmaceutice

Socul este disponibil atat sub forma lichida, siropuri sau tincturi, cat si sub forma de capsule sau tablete, singur sau alaturi de alte plante cu actiune complementara. Extractul uscat din flori de soc este standardizat in flavonoide minimum 0,8%.

Interactiuni si alte reactii adverse

Socul este considerat sigur, daca este administrat in dozele normale, pe o perioada scurta (pana la cinci zile).

Nu se recomanda administrarea de fructe necoapte, deoarece pot fi otravitoare. Datorita potentialului de stimulare a sistemului imunitar, persoanele care sufera de boli autoimune, precum poliartrita reumatoida sau lupus eritematos, vor administra produse pe baza de soc, dar la recomandarea medicului.

De asemenea, nu este recomandata administrarea sa de catre femeile insarcinate sau de cele care alapteaza, sau de persoanele ce au suferit un transplant.

Poate interactiona cu urmatoarele clase de medicamente:

- diuretice (hidroclorotiazida, furosemid); socul are efect diuretic si asociat cu substante de sinteza cu aceeasi actiune, poate duce la deshidratarea organismului;

- antidiabetice; poate creste riscul hipoglicemiei;
- chimioterapice, laxative, corticosteroizi, medicatia bolilor autoimune.

Referinte:

Elderberry, http://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/elderberry
Elderberry Syrup Benefits, https://www.livestrong.com/article/115535-elderberry-syrup-benefits/
Elderberry, https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono

Produse ce contin Soc

 • 118 ml (gust de s...
  Pret obisnuit
  141,00 lei
 • 118.50ml (gust de...
  Pret obisnuit
  133,00 lei
 • 60 tablete Activ...
  Pret obisnuit
  88,00 lei
 • Pret obisnuit
  143,00 lei