Micozime
Date generale
Micozimele, cunoscute si drept amilaza fungica, sunt o clasa de enzime extrase din fermentatia diverselor plante cu ajutorul unei ciuperci inrudite cu mucegaiul, numita Aspergillus oryzae.
Actiune
Micozimele sunt folosite pentru a digera amidonul pana la zaharuri simple, care pot fi usor asimilate de organismul uman. Amidonul este o substanta destul de greu digerabila, dar produsul final care se obtine in urma metabolizarii acestuia este glucoza, cunoscuta pentru rolul ei de a furniza energie.
Organismul uman nu produce micozime in mod natural, acestea pot fi aduse doar din exterior.Directii
Micozimele sunt folosite in formule de sustinere a digestiei si metabolismului.
Preparate farmaceutice
Micozimele se gasesc, de regula, asociate cu alte enzime, pentru sustinerea intregului proces digestiv. Preparatele farmaceutice pot fi sub forma de capsule, tablete, pulberi sau picaturi.
Referinte1. Fungal Amylase, www.americanbiosystems.com2. Enzymes, www.organicoasis.com3. The Digestive Enzymes, www.theherbspecialist.com4. Aspergillus oryzae, www.microbewiki.kenyon.edu