DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Goldenseal

Date generale

Goldenseal (Hydrastis Canadensis), cunoscuta si drept Orange Root sau Yellow Puccoon, are o lunga istorie ca planta medicinala. In anul 1798 a inceput sa atraga atentia, fiind comercializata intens ca remediu pentru un spectru larg de afectiuni. Spre finalul secolului al 19-lea, a fost in pragul extinctiei din cauza intrebuintarii agresive. Numele sau se datoreaza culorii galben intens sau maro a rizomului, din care se extrag si principiile active. Printre acestea, se numara minerale (fier, calciu, mangan), vitamine (A, C, E, B), iar particularitatea este data de continutul in berberina, un alcaloid cu rol antiinfectios, antiviral, antibacterian, antifungic, antiparazitar, care ii da si titulatura de „antibiotic natural”.

Directii de recomandare

Sistem digestiv: radacina de Goldenseal contribuie la reducerea simptomelor din ulcerul gastric dat de bacteria Helicobacter pylori si din bolile inflamatorii intestinale. De asemenea, este folosit ca tonic digestiv, recomandat in cazuri de indigestie, digestie dificila sau balonare.

Prin caracterul antibacterian, Goldenseal este util in lupta impotriva bacteriilor ce cauzeaza diaree (a fost folosit cu succes in epidemiile de holera si de dizenterie, pentru a reduce cazurile de deces in urma deshidratarii severe date de diaree).

Sinuzita: datorita proprietatilor antimicrobiene si de tonifiere asupra membranelor mucoasei, este folosit in infectii ale sinusurilor.

Metabolism: dincolo de proprietatile de antibiotic natural, berberina a dat rezultate foarte bune ca adjuvant in diabet, fiind un reglator excelent al cantitatii de zahar din sange. Aceasta are rolul de a reduce rezistenta organismului la insulina si de a reduce productia de glucoza la nivel hepatic.

Alte actiuni: afectiuni ale pielii (matreata, pecingine), cavitatea bucala (afte bucale, inflamatii ale gingiilor), ochi (blefarite, conjunctivite).

Preparate farmaceutice

Goldenseal este disponibil astazi sub forma de capsule sau tablete, extracte lichide sau alcoolice, ceaiul fiind o forma de utilizare depasita. De cele mai multe ori, produsele pe baza de Goldenseal contin si Echinacea.

Interactiuni si alte reactii adverse

Goldenseal nu trebuie sa fie administrat de catre femeile insarcinate sau de cele care alapteaza, sau de catre persoanele hipertensive, de cele cu afectiuni hepatice sau cardiovasculare.

Poate avea efecte iritante asupra pielii sau mucoasei bucale si poate determina fotosensibilitate.

Goldenseal, si in mod particular berberina, poate interactiona cu medicatia metabolizata la nivel hepatic de catre citocromul P450.

Administrarea simultana cu digoxina poate creste concentratia sangvina a acesteia si, implicit, riscul de reactii adverse.

In urma administrarii cu medicamente anticoagulante, poate creste riscul de sangerare, iar administrarea concomitent cu tetraciclina poate duce la scaderea efectului acesteia.

Referinte:

Goldenseal, http://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/goldenseal
Goldenseal Benefits, https://www.herbwisdom.com/herb-goldenseal.html
Benefits of Goldenseal, http://www.herbalremediesadvice.org/benefits-of-goldenseal.html
Berberine, https://www.webmd.com

Produse ce contin Goldenseal

  • Pret obisnuit
    93,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    85,00 lei