DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Gheara matei

Date generale

Cat’s Claw (Uncaria Tomentosa), cunoscuta si drept Gheara Matei, Una de Gato, este o liana care poate fi gasita in bazinul amazonian si in padurile tropicale din America Centrala si de Sud. Denumirea provine de la spinii sai incovoiati, asemanatori cu unghiile de pisica. Poate atinge o lungime de pana la 30 m si se foloseste de spini pentru a se prinde de alte plante. A fost folosita de vracii peruvieni inca de acum 2000 de ani pentru proprietatile ei terapeutice, iar din anul 1974 a fost introdusa si in cultura parafarmaceutica occidentala de catre omul de stiinta Klaus Keplinger, care a intreprins si primele studii pe aceasta planta. Principiile active se extrag in special din scoarta plantei.

Mecanism de actiune

Extractul de Gheara Matei ofera urmatoarele componente bioactive: alcaloizi oxindolici, fitosteroli, triterpene, proantocianuri, taninuri. Acestea asigura proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antiinfectioase si imunostimulatoare produselor care contin extractul de Cat’s Claw.

Directii

Antiinflamator: administrarea de produse pe baza de Cat’s Claw in osteoartrita si artrita reumatoida, pe o perioada de pana la 24 de saptamani, a evidentiat reducerea durerii si recapatarea mobilitatii. Efectele sunt mai puternice daca se administreaza impreuna cu tratamentul alopat sau cu glucozamina sulfat.

Antitumoral: studii in vitro si pe animale au evidentiat un efect de protectie a celulelor epidermice impotriva degradarii provocate de radiatiile solare. Studii experimentale au demonstrat ca extractul de Gheara Matei reduce proliferarea (inmultirea si dezvoltarea) celulelor cu potential tumoral.
Antiinfectios: alcaloizii din extractul de Cat’s Claw au prezentat actiune antiinfectioasa pe mai multe tulpini virale, printre care si Streptococcus Aureus, Streptococcus mutans, rinovirus, virusul Dengue. Rezultatele au fost obtinute in urma studiilor in vitro, urmand sa fie demarate si studiile clinice.
Imunostimulare: Datorita efectelor antiinfectioase si antioxidante expuse, Gheara Matei este un bun candidat in schemele de imunostimulare.

Preparate pe baza de Cat’s Claw

Extractul de Cat’s Claw poate fi folosit sub forma de ceaiuri, pulbere, tablete, capsule, preparate topice. In anumite forme comerciale se poate gasi un amestec intre U. Tomentosa si U. Guianensis (o alta specie, inrudita cu U. Tomentosa). Extractul de Cat’s Claw poate fi achizitionat ca substanta activa unica sau in combinatie cu alte substante active, pentru a-si potenta reciproc proprietatile terapeutice.

Interactiuni si reactii adverse

Produsele pe baza de Cat’s Claw au evidentiat putine efecte secundare, doar o mica parte din pacienti acuzand disconfort abdominal usor.

Este recomandat sa nu se asocieze extractul de Gheara Matei in cazul pacientilor care administreaza tratament imunosupresor, avand in vedere proprietatile imunostimulatoare ale plantei.
Este recomandata administrarea cu precautie in cazul persoanelor care sunt insarcinate sau al celor care doresc sa ramana insarcinate, copiilor si persoanelor sub tratament antitrombotic.
Referinte
1 Cinnamon Extract, goo.gl/WN9j9w
2. Gheara Matei, goo.gl/GXlsXT
3. Gheata Matei, goo.gl/usiLWk
4. Gheara Matei, goo.gl/BCb0n4
5. Gheara Matei, goo.gl/1VcmTq
6. Gheara Matei (Uncaria Tomentosa), goo.gl/2mLiFp

Produse ce contin Gheara matei

  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    72,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    86,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    70,00 lei