📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Gheara diavolului

Date generale

Gheara Diavolului (Harpagophytum Procumbens), cunoscuta si drept Devil’s Claw, grapple plant (planta agatatoare) sau wood spider (paianjenul de lemn), este o planta taratoare care creste in soluri nisipoase, clima arida si altitudini de 500-1.000 m. Este originara din zona de sud a Africii, fiind una dintre emblemele florale ale Botswanei. Numele plantei provine de la fruct, care este oval, incapsulat intr-o coaja lemnoasa, cu doi spini centrali mari si doua randuri de spini mai mici.

Substanta activa se extrage din tuberculul si din radacinile plantei.

Mecanism de actiune

Extractul de Gheara Diavolului ofera urmatoarele componente bioactive: harpagizide, harpagide, acizi aromatici, acid oleanolic, fitosteroli, flavonoide, ce asigura proprietatile antiinflamatorii preparatelor care contin planta.

Directii

Antiinflamator si analgezic: administrarea de produse pe baza de Gheara Diavolului a evidentiat o reducere clara a durerii in afectiuni ca osteo-artrita si lombare. O parte din studii au remarcat o eficienta similara cu a antiinflamatoarelor nesteroidiene. Alte studii recomanda administrarea de preparate pe baza de Gheara Diavolului impreuna cu alte antiinflamatoare, pentru a avea rezultate mai rapide.

Preparate pe baza de Gheara Diavolului

In industria farmaceutica actuala, produsele pe baza de Gheara Diavolului pot fi achizitionate sub forma de ceaiuri, pulberi, tincturi, capsule, tablete, geluri si creme pentru aplicare topica, sub forma de substanta activa unica sau in combinatie cu alti compusi. Sunt deosebit de populare in Germania si in Franta.

Curiozitate

In Namibia, exista obiceiul ca inainte de recoltarea tuberculilor de Gheara Diavolului sa se puna in sol ace sau nasturi, ca plata adresata pamantului pentru produsul oferit.

Interactiuni si reactii adverse

Extractul de Gheara Diavolului are un profil de siguranta ridicat, chiar la administrarea pe perioade lungi, doar putini consumatori acuzand usor disconfort abdominal.

Este recomandata administrarea cu precautie in cazul persoanelor care administreaza tratament hipoglicemiant, antitrombotic sau inainte de interventii chirurgicale.
Referinte:
1. Gheara Diavolului, webmd.com
2. Beneficiile Ghearei Diavolului, herbwisdom.com
3. Gheara Diavolului, drugs.com
4. Gheara Diavolului, http://umm.edu
5. Gheara Diavolului, arthritis.org

Produse ce contin Gheara diavolului

  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    69,00 lei