25% reducere la orice produs de pediatrie din gama ChildLife!

Fosfatidilserina

Date generale

Fosfatidilserina este o fosfolipida (o substanta grasa, complexa) care poate fi gasita in toate celulele organismului, dar in special la nivelul membranei neuronale, reprezentand aproximativ 70% din masa tesutului nervos. Desi organismul are capacitatea de a sintetiza fosfatidilserina, o mare parte din cantitate provine din alimentatie. Primele produse pe baza de fosfatidilserina se extrageau din creier bovin, dar in prezent se prefera ca surse varza si soia.

Actiune

La nivel cerebral, fosfatidilserina stimuleaza secretia de dopamina (neurotransmitator inhibitor, deficitul in centri motori din creier este asociat bolii Parkinson), sustine productia de acetilcolina, reduce nivelul cortizolului (principalul hormon secretat de organism in stres intens) si potenteaza metabolismul glucozei in creier (principalul carburant al creierului).

Directii

Alzheimer si probleme de memorie: administrarea de produse cu continut de fosfatidilserina in cazul persoanelor diagnosticate cu Alzheimer, pe o perioada de minimum 6-12 saptamani, poate reduce o parte din simptomatologie. Efectele se manifesta mai ales in cazul pacientilor a caror afectiune a fost descoperita in faza incipienta. Fosfatidilserina imbunatateste puterea de memorare, abilitatile lingvistice si atentia in cazul persoanelor care experimenteaza un declin cognitiv asociat varstei.

ADHD: studiile efectuate in cazul copiilor diagnosticati cu ADHD au evidentiat atat cresterea atentiei, cat si reducerea impulsivitatii, la administrarea de fosfatidilserina.
Cresterea rezistentei la efort: administrarea produselor cu continut de fosfatidilserina sustine metabolismul celulelor musculare in efort fizic intens, reducand senzatia de febra musculara, si reduce nivelul de cortizol secretat in organism in timpul efortului fizic intens.

Preparate farmaceutice

Fosfatidilserina poate fi achizitionata ca atare sau in combinatie cu alte substante active, in formule complexe. Poate fi achizitionata sub forma de capsule, capsule gelatinoase moi. Doza zilnica recomandata este cuprinsa intre 100 si 300 mg pe zi, in doze divizate.

Interactiuni si reactii adverse

Este recomandata administrarea cu atentie in cazul persoanelor care administreaza medicatie anticoagulanta, deoarece fosfatidilserina poate creste efectul acestora. Este recomandata administrarea cu precautie si in cazul administrarii de produse pe baza de acid acetilsalicilic pe perioade foarte lungi.

Referinte:
1. Phosphatidylserine, www.examine.com
2. PHOSPHATIDYLSERINE, www.webmd.com
3. Phosphatidylserine Health Supplement, www.nutritionalengineering.org
4. Phosphatidylserine Side Effects on Blood Pressure and Overall Safety, www.nootriment.com

Produse ce contin Fosfatidilserina

  • flacon cu 60 caps...
    Pret obisnuit
    153,00 lei