Floarea-pasiunii

Date generale

Termenul „Floarea Pasiunii” cuprinde aproximativ 400 de specii ale genului Passiflora. Passiflora incarnata, considerata oficial floarea pasiunii, este o planta perena, originara din sud-estul Statelor Unite ale Americii, bogata in alcaloizi, glicozide si flavonoide. Prin multitudinea de substante cu proprietati antioxidante din compozitie (vitexin, isovitexin), ofera mai mult decat o protectie celulara excelenta.

Directii de recomandare

Stari de anxietate: floarea pasiunii este folosita pentru proprietatile sale sedative si calmante in stari de anxietate, stari de stres si iritabilitate nervoasa, in special cele insotite de incordare musculara, insomnii sau nevralgii.

Alte utilizari: prin compozitia sa, dar fara cercetari care sa confirme aceasta activitate, floarea pasiunii este considerata un potential adjuvant in astm, palpitatii si alte anomalii ale ritmului cardiac, hipertensiune arteriala, tulburari de menopauza sau ca un bun antimicrobian.

Preparate farmaceutice

Floarea pasiunii poate fi folosita pentru proprietatile sale dupa uscare, la prepararea unor ceaiuri, tincturi, extracte lichide sau pulberi, dar se gaseste si in produse sub forma de capsule sau comprimate, singura sau alaturi de alti compusi cu actiune sinergica.

Interactiuni si reactii adverse

Administrata pentru o perioada scurta, floarea pasiunii este considerata sigura pentru majoritatea persoanelor. Nu exista suficiente dovezi stiintifice pentru a recomanda floarea pasiunii femeilor insarcinate sau celor care alapteaza. Mai mult, in perioada sarcinii, poate cauza contractii uterine.

Poate provoca efecte secundare precum: stari de ameteala, confuzie, tulburari ale starii de constienta. De asemenea, au fost raportate stari de greata, varsaturi, ritm cardiac accelerat, stari de somnolenta.

Se recomanda intreruperea administrarii cu doua saptamani inainte de interventii chirurgicale. Cu privire la interactiunea cu alte produse, administrarea concomitent cu medicamente cu efect sedativ trebuie evitata.

Referinte:

Pharmacological studies of Passiflora sp. and their bioactive compounds, http://www.academicjournals.org/article/article1380125484_Ingale%20and%20Hivrale.pdf, 2010
Passion flower, http://www.webmd.com/vitamins-supplements
Passion flower, https://www.drugs.com/

Produse ce contin Floarea-pasiunii

 • 60 capsule vegetale
  Pret obisnuit
  92,00 lei
 • Pret obisnuit
  51,00 lei
 • Pret obisnuit
  51,00 lei