Reduceri de vara: -10% la 150 lei | -20% la 250 lei

ficat

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman. Este asezat in cavitatea abdominala, in partea superioara dreapta, imediat sub diafragm. Locul ocupat de ficat se numeste loja hepatica. Ficatul este divizat in lobuli.
Lobul hepatic reprezinta unitatea anatomica si functionala a ficatului. Are forma unei piramide asezate cu baza spre suprafata ficatului si varful spre interior, avand in centru vena centrolobulara. In structura lui distingem: capilare sangvine, celule hepatice, canalicule biliare si nervi. In digestia intestinala ficatul intervine prin secretia lui exocrina, bila, care se varsa in duoden prin intermediul canalului coledoc.
Functiile ficatului: Ia parte la digestia intestinala; Depoziteaza in el o parte din substantele care depasesc nevoile imediate ale organismului; Degradeaza si sintetizeaza diferite substante; Ia parte la mentinerea compozitiei plasmei; Mentine echilibrul glucidic; Transforma grasimile in forme care se oxideaza mai usor; Sintetizeaza fermentii necesari proprii sau ale altor organe; Regleaza metabolismul apei si controleaza debitul sangvin; Opreste patrunderea toxinelor in organism; Are rol in formarea globulelor rosii; Intervine in termoreglare; Secreta si excreta bila;

Produse ce contin ficat

  • Pret obisnuit
    114,00 lei