Cordyceps

Date generale

Cordyceps este o ciuperca din regiunile montane inalte ale Chinei. Aceasta ciuperca poate creste si pe medii de cultura in laborator. Este folosita de mult timp in medicina traditionala chineza.

Directii de recomandare

Cordyceps se foloseste pentru a reduce tusea, simptomele bronsitei cronice si ale altor afectiuni respiratorii, ale afectiunilor rinichilor, urinarilor nocturne, problemelor sexuale masculine, anemiei, aritmiilor, nivelului crescut de colesterol, afectiunilor hepatice, ametelilor, slabiciunii si extenuarii, acufenelor, pierderii nedorite in greutate si dependentei de opium.

Cordyceps se mai foloseste pentru:

- intarirea sistemului imunitar;

- imbunatatirea performantelor atletilor;
- reducerea efectelor imbatranirii;
- cresterea sperantei de viata;
- imbunatatirea functiei hepatice la persoanele diagnosticate cu hepatita de tip B.

Unele persoane folosesc Cordyceps ca stimulant, tonic si adaptogen, crescand nivelul de energie si reducand oboseala.

Preparate farmaceutice

Aceasta ciuperca se gaseste in diverse suplimente alimentare, sub forma de extract de miceliu, ca unic ingredient activ, sau asociata cu alte ciuperci medicinale.

Interactiuni si reactii adverse

Produsele ce contin Cordyceps pot fi considerate sigure daca sunt folosite pe cale orala, pentru o scurta perioada.

Intrucat nu sunt studii care sa evidentieze siguranta administrarii Cordyceps in timpul sarcinii si alaptarii, este indicat sa se evite folosirea preparatelor ce contin aceasta ciuperca pe perioada sarcinii si alaptarii.

Deoarece Cordyceps potenteaza activitatea sistemului imun, este indicat sa se evite folosirea acestei ciuperci de catre persoanele cu boli autoimune, precum: scleroza multipla, lupus, artrita reumatoida, pentru ca exacerbeaza simptomele afectiunilor mentionate.

Referinte:

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-602/cordyceps

Produse ce contin Cordyceps

  • 20 fiole a 20ml
    Pret obisnuit
    1.802,00 lei